Investeringsprogramma Cyprus

Ontdek 's werelds toonaangevende programma voor burgerschap door investering

Het Investeringsprogramma Cyprus werd in November 2020 onder politieke druk op stop gezet. Wij twijfelen er niet aan dat Cyprus in afzienbare tijd een alternatief en veilig programma voor het verkrijgen van de nationaliteit door investering zal opstarten. Ondertussen kunt u wel over de volgende alternatieve programma's nadenken: 

Investeer in een veilige en rustige plek om te wonen

Het Cypriotische investeringsprogramma is een van de meest populaire nationaliteit-door-investering programma's ter wereld. Op het kruispunt van 3 continenten en lid van de Europese Unie, biedt Cyprus niet alleen vrede en stabiliteit, maar ook een uitstekende connectiviteit met de rest van de wereld. Het Cypriotische staatsburgerschap maakt visum-vrij reizen naar meer dan 170 landen mogelijk, waaronder alle lidstaten van de Europese Unie, Zwitserland, Canada en Australië. Het Cypriotische investeringsprogramma (CIP) is ook een van de snelste programma's om het EU-staatsburgerschap door een investering te krijgen. Succesvolle aanvragers en hun families kunnen over het algemeen binnen de zes maanden het Cypriotische paspoort verkrijgen. Het staatsburgerschap wordt voor het leven verleend en geërfd door toekomstige generaties. U hoeft uw oorspronkelijke nationaliteit ook niet op te geven, want dubbele nationaliteit is toegestaan door de Cypriotische wet.

Alles wat u nodig heeft voor uw gezin

Cyprus is de ideale plek om met uw gezin te settelen. Het eiland heeft één van de laagste misdaadcijfers van alle lidstaten van de Europese Unie. De cultuur is kosmopolitisch en heeft invloeden uit het Midden-Oosten, de Middellandse Zee en Noord-Afrika. Dat geldt ook voor de keuken. Waar u ook vandaan komt, u zult veel lokale gerechten vinden die u herinneren aan uw eigen cultuur en smaak. Cyprus beschikt over levendige en kosmopolitische steden zoals Larnaca, Limassol en Nicosia, die allemaal winkelfaciliteiten bieden voor alle behoeften. Vanwege het uitstekende klimaat het hele jaar door, kunt u met uw gezin genieten van vele buitenactiviteiten. Sommige stranden van het eiland zijn gekend als 's werelds mooiste. Het eiland is omgeven door het meest schone zwemwater van Europa. Het onderwijssysteem in Cyprus is gebaseerd op het Britse schoolsysteem en staat bekend om zijn hoge kwaliteitsnormen. Engels wordt veel gesproken en er zijn verschillende privéscholen die onderwijs in de Engelse taal aanbieden. Als Cypriotische burger kunnen uw kinderen aan elke Europese universiteit hoger onderwijs aanvragen.

Een nieuwe wereld van zakelijke kansen

Omdat Cyprus deel uitmaakt van de Europese Unie, profiteert u niet alleen van visum-vrij reizen naar alle lidstaten van de Europese Unie. Dankzij uw Cypriotische staatsburgerschap kunt u uw zakelijke diensten in elk EU-land zonder enige belemmering aanbieden. Ook de overdracht van geld van of naar en de aankoop van onroerend goed in een Europese lidstaat is mogelijk. De succesvolle aanvrager van het CIP wordt niet alleen een Cypriotische burger, maar ook een burger van de Europese Unie, zonder enige beperking.

Hoe moet u zich aanmelden voor het investeringsprogramma van Cyprus?

De aanvraagprocedure voor het investeringsprogramma van Cyprus is duidelijk en vrij eenvoudig. Uw aanvraag moet worden ingediend bij het Cypriotische ministerie van Binnenlandse Zaken door een persoon of bedrijf dat is geregistreerd als een dienstverlener die wordt gereguleerd door het Comité van toezicht en controle op het CIP. Neem contact met ons op voor een lijst met aanbevolen en officieel geregistreerde serviceproviders.

De aanvrager moet een woning in Cyprus kopen voor minimaal € 500.000. Dit huis of appartement wordt gezien als hoofdverblijf en kan niet worden verkocht. Na afronding van het aanvraagproces is het echter wel mogelijk om het te verhuren. Bovendien moet de aanvrager € 2.000.000 of meer investeren in een van de volgende zaken:

- een of meer woningen met een totale waarde van € 1.500.000 of meer.

- een of meer commerciële panden met een totale waarde van € 2.000.000 of meer.

- investering in een Cypriotisch bedrijf of zaak. De investeringswaarde moet € 2.000.000 of meer bedragen.

- investering van € 2.000.000 of meer in Cypriotische investeringsfondsen

U kunt bovenstaande investeringen ook combineren als het totaal geïnvesteerde bedrag hoger is dan € 2.000.000. Het investeringsprogramma van Cyprus biedt dus een wereld aan mogelijkheden op basis van uw persoonlijke of zakelijke behoeften. Naast het bovenstaande moet echter nog eens € 75.000 worden gedoneerd aan de Cypriotische 'Research and Innovation Foundation' of de 'Land Development Corporation'.

Residentiële investeringspakketten voor het investeringsprogramma van Cyprus

Voor uw gemak hebben we zorgvuldig een verscheidenheid aan pakketten voor residentieel vastgoed samengesteld, die allemaal geschikt zijn als investeringspakket om het Cypriotische staatsburgerschap te verkrijgen. Elk pakket bevat vastgoedobjecten die perfect geschikt zijn als uw eigen permanente woning of om inkomsten te genereren via de lucratieve vakantieverhuurmarkt. Laten we niet vergeten dat Cyprus ook een van Europa's belangrijkste toeristische hotspots is.

Vul het onderstaande formulier in om onze CIP-investeringspakketten te bekijken en te downloaden