Interview met David Dumble, Internationaal Verkoopsdirecteur van The Resort Group Plc.

12-02-2020

Laat uw geld harder werken door vastgoed te kopen met gegarandeerde huurinkomsten en kapitaalgroei op een stabiele toeristische bestemming met een hoog groeipotentieel.

David Dumble is de internationale verkoopdirecteur van The Resort Group Plc (TRG), een toeristische vastgoedontwikkelaar van wereldklasse, gespecialiseerd is in het creëren van vijfsterren vakantiedorpen en hotels op de Kaapverdische Eilanden. Tijdens zijn recente bezoek aan de Algarve had Belalgarve Consultants (BA) de geweldige gelegenheid om de ontwikkelingen van TRG in Kaapverdië te bespreken, evenals hun ongeëvenaarde reputatie voor het aanbieden van veilige, betrouwbare en bewezen vastgoed investeringsmogelijkheden.

BA: Wat voor soort producten biedt The Resort Group Plc?

DD: TRG is een projectontwikkelaar van wereldklasse en marktleider van 5-sterren hotelontwikkelingen in Kaapverdië, een van 's werelds snelst groeiende toeristische markten, met de grootste resort- en hotelpijplijn. We verkopen de eenheden van onze ontwikkelingen aan particuliere en zakelijke beleggers, wat ons natuurlijk helpt bij het financieren van toekomstige ontwikkelingen, maar ook fantastische kansen biedt aan onze investeerders.

BA: Welk potentieel hebben investeringen in Kaapverdiaans vastgoed?

DD: Onze portefeuille van bestaande klanten is zeer breed en dat geldt ook voor de term 'investeerder'. Kaapverdië is een zeer populaire vakantiebestemming geworden voor Nederlanders en Belgen. Terwijl het Verenigd Koninkrijk en Duitsland nog steeds het voortouw nemen wat betreft het aantal toeristen op Kaapverdië, volgen Nederland en België op de voet. Dit betekent dat sommige van onze Nederlandse 'investeerders' gezinnen zijn, die hebben geïnvesteerd in een tweede woning waar ze hun vakantie kunnen doorbrengen, anderen kochten één van onze units om te profiteren van het zeer hoge en gegarandeerde jaarlijkse rendement op hun investering. En dan is er ook de mogelijkheid om beide werelden te combineren door onze resorts te gebruiken voor vakanties en inkomsten te genereren gedurende de rest van het jaar.

BA: Een hotelkamer als tweede thuis?

DD: Onze ontwikkelingen bestaan ​​uit hotelsuites, appartementen met 1 of meer slaapkamers en zelfs privévilla's.

BA: Kaapverdië is Afrika. Hoe veilig is het om te investeren in Kaapverdië?

DD: Kaapverdië is een groep eilanden voor de Afrikaanse westkust. Het heeft een parlementaire democratie en het rechtssysteem is vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Portugese rechtssysteem. Dat geldt ook voor het verkoopproces van vastgoed op Kaapverdië: er zijn geen beperkingen voor buitenlands vastgoedeigendom en al onze units worden met volledige eigendomsrechten verkocht. Ze worden individueel geregistreerd onder afzonderlijke juridische titels en dat betekent dat u uw eigendom volledig bezit.

Daarom bepaalt u hoe uw eigendom wordt beheerd en hoe het voor u werkt als een investering. Of u nu besluit om de woning te behouden voor privé-gebruik door familie, de woning onafhankelijk te verhuren via een verhuurmakelaar of u aan te melden bij het verhuurprogramma van de hoteluitbater, de keuze is geheel aan u.

Het klimaat is vergelijkbaar met het Caribisch gebied, behalve dat Kaapverdië geen regen- of orkaanseizoen heeft, waardoor het een het hele jaar door en veilige vakantiebestemming is.

BA: We zijn nu hier in de Algarve wat ook een populaire vakantiebestemming is. Veel mensen kopen hier vastgoed om het als vakantiewoning te verhuren. Er zijn hier jaarlijkse rendementen verhurenvakantieverhuurmarkt tot 5, soms zelfs 6% te halen. Hoe hoog liggen de rendementen van jullie units op de Kaapverdische Eilanden?

DD: We vertellen mensen niet waar ze wel of niet moeten beleggen. Dit is een zeer persoonlijke keuze en hangt af van ieders persoonlijke voorkeuren en realiteiten. Het feit is dat Kaapverdië een populaire vakantiebestemming is voor Nederlanders en Belgen, en daarom zijn natuurlijk meer en meer mensen uit beide landen geïnteresseerd in het kopen van vastgoed in Kaapverdië.

Onze investeerders ontvangen 5% in het eerste jaar, 6% in het tweede jaar en 7% in het derde jaar. Daarna kunnen ze toetreden tot het verhuurprogramma van de hotelier, of het zelf op de verhuurmarkt zetten om zo regelmatig inkomsten te ontvangen via deze buitenlandse buy-to-let investering met het veelbelovende vooruitzicht op kapitaalgroei door de bloeiende toeristische markt. Deze rendementen zijn vast en gegarandeerd. Tegelijkertijd zijn we flexibel en doen we altijd ons uiterste best om ons aanbod aan te passen aan de behoeften van de belegger. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om vastgoed te kopen door enkel een aanbetaling van 65% te doen en de rest over de jaren door de gegarandeerde huurinkomsten te laten afbetalen. Een soort gratis hypotheek dus. Belangrijk om te weten is dat we onze klanten een gestructureerde exit-strategie bieden en ons dan inzetten om hun vastgoed na 3 of 5 jaar door te verkopen, als de klant dat wil.

BA: Hoeveel ontwikkelingen heeft The Resort Group Plc momenteel op de Kaapverdische Eilanden?

DD: We hebben momenteel 3 operationele resorts op het eiland Sal: het Dunas Beach Resort & Spa, het Tortuga Beach Resort en het Llana Beach Hotel. Op het eiland Boavista hebben we het White Sands Hotel & Spa, de nieuwste ontwikkeling en de eerste van zes nieuwe ontwikkelingen in onze pijplijn op dit eiland. De opening is gepland tegen midden 2020, maar de verkoop van de eenheden is al open.

BA: TRG verkoopt de eenheden van het White Sands Hotel & Spa op plan. Met alle onvoltooide resortontwikkelingen rond de Middellandse Zee tijdens de crisis van 2008, hoe veilig is het echt om plannen af ​​te kopen?

DD: De risicofactor om een ​​off-plan vastgoed te kopen hangt voornamelijk af van de ontwikkelaar bij wie u koopt. TRG heeft een sterk en duurzaam bedrijfsmodel met een consistente groei die de afgelopen 3 jaar is aangetoond. De groep profiteert van meerdere inkomstenstromen en groeiende inkomsten uit het toerisme naarmate meer van onze projecten zijn voltooid. We profiteren ook van de commerciële inkomsten en efficiëntie van de leveringsketen van onze verticaal geïntegreerde bedrijven. Onze huidige ontwikkelingen zijn al gefinancierd en inkomsten worden gebruikt voor toekomstige ontwikkelingen, waardoor eventuele risico's voor onze huidige ontwikkelingen zijn weggenomen.

Maar tot de opening van dit resort kunnen beleggers er altijd voor kiezen om één ​​van onze beschikbare woningen te kopen in onze kant en klare resorts op het eiland Sal. De keuze van het type aankoop ligt volledig aan onze klanten.

BA: Laten we zeggen dat ik geïnteresseerd ben in het kopen van een TRG-vastgoed op de Kaapverdische Eilanden. Wat nu?

DD: Praat met ons of uw adviseur van voorkeur! We zijn hier om te helpen, zonder enige verplichting. Een onroerend goed via ons in het buitenland kopen is niet ingewikkeld en wij zorgen ervoor dat u bij elke stap van de reis wordt ondersteund. Ontmoet één van onze vastgoedexperts, die u helpen de juiste investering voor uw portefeuille te selecteren. Het proces is eenvoudig, u kunt kiezen uit één van de drie beschikbare huuropties en hoeft dan enkel nog maar toe te kijken hoe het rendement van uw langetermijninvestering op uw bankrekening begint binnen te stromen.

BA: Kan ik de hotel-ontwikkelingen bezoeken voordat ik een beslissing neem?

DD: Natuurlijk en we moedigen dit zelfs aan als onderdeel van de due diligence-procedure. We kunnen een inspectietour regelen om u de mogelijkheid te bieden uw investerings-onderzoek van dichtbij te doen onder de unieke zon van Kaapverdië. Er wordt een bijdrage voor de reis in rekening gebracht voordat u belegt te investeren, maar als u besluit door te gaan met uw aankoop van onroerend goed, worden alle betaalde kosten in mindering gebracht op uw eerste aanbetaling.

BA: Wat zijn de startprijzen van de investeringsproducten van TRG?

DD: We willen iedereen van dienst zijn met onze producten. Terwijl onze vastgoedprijzen beginnen bij ongeveer €175.000, is er ook de mogelijkheid om een ​​deel van een vastgoedobject te kopen. Dus zelfs als u €20.000 of €50.000 wilt investeren, kunnen we een geschikt product voor u ontwerpen. Ook bij deze gedeeltelijke eigendommen verdient u rendement op basis van wat u hebt geïnvesteerd. Dit betekent dat u uw geld harder kunt laten werken door vastgoed te kopen dat gegarandeerde huurinkomsten en kapitaalgroei genereert in een stabiele bestemming met een hoog groeipotentieel.

De Resort Group PLC, opgericht in 2007 door CEO Rob Jarrett, is een multinationale onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en exploiteren van luxe hotels en resorts, met een focus op de opkomende toeristische hotspot van Kaapverdië. The Resort Group PLC, gevestigd in Gibraltar, en met ondersteuningskantoren in het VK en Kaapverdië, heeft zich snel gemanifesteerd als een van de meest gerespecteerde en baanbrekende merken voor vastgoedontwikkeling op de buitenlandse markt.

Belalgarve Consultants heeft toegang tot meer dan 5000 investeringsmogelijkheden in Portugal, Kaapverdië en Cyprus. Hierdoor kunnen uw ideale partner zijn als u in een van deze markten wilt investeren. Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie nodig heeft over investeringen in de luxe ontwikkelingen van The Resort Group op Kaapverdië.