Is Belize de nieuwe hotspot voor vastgoedbeleggingen?

13-12-2021

Is Belize de nieuwe hotspot voor het beleggen in vastgoed?

Belize is wellicht al een bekende vakantiebestemming voor Noord-Amerikanen, maar voor de rest van de wereld blijft Belize een verborgen juweeltje. Maar er gaan dingen veranderen. Steeds meer mensen van over de hele wereld ontdekken Belize als hun favoriete vakantiebestemming. Het aantal toeristen met hotelovernachtingen zit al jaren in een stijgende lijn. Terwijl bijna 295.000 overnachtende toeristen het land bezochten in 2013, deden 503.000 dat in 2019. De meeste toeristen komen nog steeds uit de Verenigde Staten, maar het toerisme uit andere delen van de wereld zit in de lift. Voor wat betreft Europese toeristen in Belize, komen de meeste bezoekers uit het VK, gevolgd door Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Toerisme drijft de snelgroeiende vastgoedinvesteringsmarkt in Belize

Het is duidelijk dat de pandemie in 2020 de groei van het toerisme ook in Belize een halt heeft toegeroepen. Maar in 2021 was Belize het eerste Caribische land dat volledig gevaccineerde bezoekers het land binnen liet zonder PCR-test. De overheid begrijpt heel goed hoe toerisme niet alleen inkomsten genereert, maar ook vertrouwen in hun land opbouwt bij buitenlandse investeerders. In feite heeft de regering van Belize van de toeristenindustrie de belangrijkste prioriteit gemaakt na de landbouw. Er is absoluut geen reden waarom Belize niet zou blijven groeien in termen van toeristische aankomsten zodra alle reisbeperkingen over de hele wereld zijn opgeheven.

Het land wist de grootste hotelgroepen aan te trekken. Four Seasons, Hilton en Marriott behoren tot de namen die de Caribische kust van Belize hebben gekozen voor hun nieuwste uitbreiding binnen hun hotelportfolio. Het feit dat Leonardo DiCaprio zijn eerste volledig zelfvoorzienende eco-resort in Belize opent, zal Belize alleen maar meer bekendheid geven als luxe toeristische top-bestemming.

Vastgoedinvesteerders kijken altijd goed naar de groei van het toerisme, omdat geen enkele andere sector de vastgoedprijzen zo sterk kan opdrijven als de toeristische sector. Groeiend toerisme betekent meer vraag naar huisvesting en accommodatie. De vastgoedprijzen in opkomende toeristische bestemmingen groeien doorgaans erg snel omdat de groei van het aanbod de groei van de vraag nooit kan bijbenen.

Een veilig land met een democratisch gekozen en zakelijk ingestelde regering

De veiligheid van zakendoen stimuleert ook buitenlandse investeringen in Belize. Buitenlandse bedrijven en eigenaren van vastgoed in Belize hebben dezelfde rechten als burgers van Belize. De vastgoedbelasting is er erg laag en er is geen vermogenswinstbelasting in Belize. Het land heeft een stabiele regering en Engels is de officiële taal, waardoor veel van de culturele barrières voor zakendoen in Belize worden weggenomen.

Deze ingrediënten maken Belize ook erg populair bij particuliere investeerders en gepensioneerden die op zoek zijn naar hun tweede huis in een zonnig land. De regering van Belize heeft zelfs een 'Qualified Retirement' programma gelanceerd om in aanmerking komende personen die aan de inkomenseisen hebben voldaan, in staat te stellen permanent in Belize te wonen, met pensioen te gaan en te ontspannen.

Vastgoed in Belize voor individuele beleggers

Zowel vermogende particulieren als professionele beleggers kunnen vrij gemakkelijk op de succestrein van Belize stappen. Verschillende resorts en hotelmanagementbedrijven hebben onlangs land (of eilanden) gekocht om hun nieuwste toevoeging aan hun hotelportfolio te bouwen. Sommigen van hen verkopen aandelen van hun projecten aan particuliere investeerders, waardoor deze kunnen profiteren van het zeer hoge rendement en de kapitaalgroei die het succes van het toerisme in Belize genereert. De Mexicaanse boetiek-hotelgroep KASA is er één van. Door aandelen te verwerven van hun nieuwste project, het KASA Hotel Belize, profiteren investeerders van een jaarlijks rendement van 15% en meer, evenals een georganiseerde exit-strategie, en dit met de zekerheid die vastgoed biedt. Deze investeringsmogelijkheden zijn de laatste jaren erg populair geworden. Ze bieden de belegger veel zekerheid en bevatten extra's die de levensstijl verbeteren, zoals jaarlijkse gratis verblijven in de resorts.

Voor zowel particuliere als zakelijke investeerders, evenals hotel- en touroperators, biedt Belize nu unieke kansen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe u kunt investeren in de bloeiende vastgoed- en toerismemarkt van Belize.

Meer weten te komen over beleggingsmogelijkheden in Belize?

Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op