De regio rond Paphos

De regio rond Paphos is een recept voor de ziel

Paphos is het hele jaar door een geschikte bestemming voor iedere vakantiegangers

Paphos is een harmonieuze mix van veel dingen. De kosmopolitische vakantiebestemming Paphos wordt omarmd door een spectaculair landschap en fascinerende historische locaties. De regio is een huwelijk van verleidelijke turquoise wateren, ruig bergachtig terrein en een cultureel erfgoed dat je terugvoert naar een oud en mythologisch verleden.

Doordrenkt met de magie van romantiek, creëert de sfeer van deze regio onvergetelijke momenten die het pad van Aphrodite volgen naar plaatsen waar de oude godin van liefde en schoonheid ooit rondzwierf. Zwem in de zee bij haar legendarische geboorteplaats Petra tou Romiou, bezoek haar heiligdom in Kouklia of ontdek de verborgen grot bij Polis, waar de godin haar minnaar, Adonis, in het geheim ontmoette. De regio rond Paphos biedt de meest idyllische en romantische locaties om uw liefde te herdenken, of levenslange herinneringen te creëren tijdens uw huwelijksreis.

Paphos heeft voor alle seizoenen een goede reden om bezocht te worden

Paphos ligt aan de zuidwestkust van het eiland Cyprus en wordt vanuit het noorden beschut door het majestueuze Troodos-gebergte. Het heeft een gematigd klimaat en een van de gezondste levensstijlen in de Middellandse Zee.

De regio is ideaal om het hele jaar door te zonnebaden en de gastvrijheid van de mensen te ervaren, waar u ook gaat. Duik in de zomer in het sprankelende warme water van de Middellandse Zee of wandel op een prachtig natuurpad en observeer velden die in de lente bedekt zijn met wilde bloemen; bezoek oude en historische bezienswaardigheden in de herfst en blijf fit met een overvloed aan buitenactiviteiten in de winter. Hoe je het ook bekijkt, Paphos is het hele jaar door een bestemming met veel redenen om te bezoeken.

De kosmopolitische stad Paphos

De stad Paphos biedt een uitgebreide selectie van accommodaties, variërend van luxe strandhotels en resorts met vijfsterrenvoorzieningen en -diensten, zoals zakencentra, zoutwaterzwembaden, exotische tuinen en kuuroorden, tot een verscheidenheid aan budgethotels en appartementen in korte rijafstanden naar winkels, stranden, eetgelegenheden, toeristische attracties en bezienswaardigheden. De gastronomie van de stad is een van de beste in Cyprus met een gevarieerde keuken met lokale gerechten in authentieke tavernes tot internationale restaurants die gerechten uit de hele wereld serveren. Paphos biedt een stijlvol nachtleven, met veel verschillende gebieden die zich richten op hun eigen type nachtgangers. Van chique high-end clubs tot een prachtige selectie van bars en etablissementen die populair zijn bij de intercontinentale gemeenschap van de stad; geniet van een wereldberoemde operavoorstelling onder de sterren in het middeleeuwse fort van Paphos met uitzicht op de haven, of een theatervoorstelling op een van de vele oude of moderne locaties - Paphos doet zijn reputatie als kosmopolitisch resort zeker eer aan.

De heilige tuinen van Geroskipou

De gemeente Geroskipou ligt op korte rijafstand van de mythologische geboorteplaats van de godin Aphrodite. De stad ontleent zijn naam aan het oude Griekse "Hieros Kipos", wat verwijst naar de "heilige tuin", gewijd aan de godin.

Deze prachtig bewaard gebleven stad heeft vele stalletjes langs de weg die een verscheidenheid aan handwerk verkopen, waaronder mandenmakerij en aardewerk, en de wereldberoemde lekkernij die bekend staat als Geroskipou Loukoumi. De stad is de thuisbasis van het Folk-Art Museum, met een grote en diverse verzameling exposities die afkomstig zijn uit heel Cyprus en die het dagelijkse leven van het eiland vertegenwoordigen. Het kerkelijk museum van Paphos (Byzantijns museum) bevindt zich ook in de stad en herbergt unieke religieuze voorwerpen, waaronder oude iconen, metalen kerkartikelen uit de 6e eeuw, liturgisch en kerkelijk borduurwerk en manuscripten en boeken.

De Byzantijnse wonderen van Pegeia

De kustplaats Pegeia, gelegen op een heuvel met uitzicht op de turquoise wateren van de Middellandse Zee, staat bekend om zijn fonteinen op het pittoreske stadsplein - een prachtige constructie met typische bogen en een centraal ontmoetingspunt waar traditionele Cypriotische vrouwen elkaar ontmoetten om hun kleren en dagelijks water halen. Pegeia biedt een spectaculair uitzicht op de kustlijn en de omgeving, en is de thuisbasis van het populaire en met de blauwe vlag bekroonde strand 'Coral Bay'.

Als u een cultuurliefhebber of historicus bent, is de stenen kerk van Agios Georgios een prachtig voorbeeld van Byzantijnse kunst die teruggaat tot de 6e eeuw. Het basiliekcomplex heeft uitgebreide vloermozaïeken met geometrische patronen en dieren. Maa-Paleokastro, grenzend aan Coral Bay, is de plek waar de oude Myceense Grieken voor het eerst op Cyprus landden tijdens de bloeiende bronstijd van het eiland.

De prachtige natuur rond Polis

De regio van Polis Chrysochous is een van de minst ontwikkelde kustlijnen van Paphos en een perfecte plek om de ware betekenis van ontspanning te ervaren. Het Akamas National Park spreekt alle natuurliefhebbers aan, vooral diegenen die op zoek zijn naar een vredige en rustige omgeving met rotsachtige voorgebergten, zanderige baaien, verborgen grotten en een overvloed aan flora en fauna.

Genesteld in het park, zal men de beroemde Thermen van Aphrodite ontdekken - een oude zoetwatergrot in de schaduw van een wilde vijgenboom, vermoedelijk de plek waar de godin van liefde en schoonheid, Aphrodite, met haar minnaars dartelde.

Deze landelijke regio is waarschijnlijk een van de best bewaarde geheimen van de Middellandse Zee. Het bevat een van de laatste broedplaatsen voor groene en onechte karetschildpadden, waarvan het aantal enorm is toegenomen dankzij een succesvol instandhoudingsproject op de zandstranden van Lara. Het gebied wordt doorkruist door vele prachtige natuurpaden waar u zeldzame endemische planten kunt spotten, zoals de Cypriotische orchidee, tulp en krokus, of trekvogels kunt zien vliegen.

Neem contact op voor meer informatie over de regio Paphos en Cyprus

Bent u benieuwd wat Paphos allemaal te bieden heeft? Wilt u er wonen, op vakantie gaan, of deze prachtige regio als nieuwe bestemming voor uw reisorganisatie openen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op!