Vastgoed kopen in Portugal

Uw droomhuis kopen onder de zon van Portugal

Uw Nederlandstalige experts voor aankoop van vastgoed in Portugal

Niet gevonden wat u zoekt? Geen nood! Als onafhankelijk en in Portugal erkend (AMI 18883) makelaarskantoor werken wij samen met de grootste vastgoedaanbieders in Portugal en kunnen u op deze manier steeds bieden waar u precies naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op en laat ons uw zoekcriteria weten of vul ons zoekformulier in. Wij zijn dan graag bij u terug met een selectie van vastgoedobjecten die precies bij u passen!

Waarom vastgoed in Portugal kopen?

Investeren in Portugal is gelijk aan investeren in levenskwaliteit

Portugal is als het beste Europese leerkind uit de wereldwijde financiële crisis gekomen. Ook al had Portugal niet echt te maken met een vastgoedcrisis, zo hadden vanaf 2008 door het verminderde inkomen en werkgelegenheid veel Portugezen het moeilijk om hun leningen af te betalen. Mensen wilden van hun huis af (of moesten het aan de bank afstaan) en dit zorgde voor een overaanbod aan vastgoed met de daaruit resulterende dalende prijzen.

Portugal heeft hier uitstekend op gereageerd. Zo heeft de toenmalige regering beslist om door middel van een aantal fiscale voordelen investeringen uit het buitenland aan te trekken. Zowel particulieren op zoek naar een huis onder de zon, alsook bedrijven genieten tot vandaag van deze voordelen als ze in Portugees vastgoed, werkgelegenheid of duurzaam ondernemen investeren.

Zo heeft Portugal met de meeste Europese (en ook vele niet-Europese) landen een verdrag getekend, welk dubbele taxatie van uw inkomen moet voorkomen. Op deze manier betaalt u bijvoorbeeld geen belasting op uw Belgisch, Nederlands of Zuid-Afrikaans inkomen, indien u langer dan 6 maanden per jaar in Portugal verblijft.

Voor niet-EU-onderdanen geldt het gouden visum. Indien u als niet-EU-onderdaan investeert in Portugees vastgoed, werkgelegenheid of duurzame ondernemingen, krijgt u een gouden visum welk u toegang geeft tot alle Schengen-landen en een permanente verblijfsvergunning na 5 jaar.

De transactiekosten voor vastgoed in Portugal liggen zeer laag.

De markt heeft zich dan ook snel weer herpakt. De vastgoedprijzen liggen weer bijna even hoog als vóór de crisis en blijven op dit moment nog stijgen door een onderaanbod aan nieuwbouw. De eerder door de crisis vrijgekomen vastgoedobjecten zijn immers al allemaal verkocht. Er wordt verwacht dat de prijzen in de toekomst minder snel gaan klimmen en zelfs gaan stabiliseren, maar van een door een nieuwe recessie gegenereerde prijsdaling is geen sprake. Door de initiatieven en hervormingen die de Portugese regering nog steeds nauwkeurig opvolgt, is de groei van de Portugese vastgoedsector een duurzame groei.

Ook de banken zijn terug begonnen gemakkelijker een lening te geven. Zo kunnen buitenlandse investeerders hier gemakkelijk een hypotheek van tussen de 60 en 80% van de aan te schaffen eigendom lenen. De rentevoet is op dit moment zeer laag. Een variabele voet is in Portugal al vanaf 1,3% te krijgen. Dit in combinatie met zeer lage criminaliteitscijfers, heerlijk lekker, gezond en goedkoop eten, een vriendelijke en zeer vreedzame bevolking alsook het uitstekende klimaat met ongeveer 300 zonnige dagen per jaar, geven Portugal een uniek investeringsklimaat waar andere landen rond de Middellandse zee niet aan kunnen tippen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie!