Permanente Verblijfsvergunning Cyprus

Permanente verblijfsvergunning voor niet-EU onderdanen in Cyprus

De snelle procedure voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning in Cyprus

Om buitenlandse investeringen aan te trekken, biedt Cyprus een snelle procedure aan voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning in Cyprus. Door middel van een vastgoedbelegging in Cyprus kan men een permanente verblijfsvergunning verkrijgen. Houder van een permanente verblijfsvergunning kunnen na 5 jaar in Cyprus gewoond te hebben ook het Cypriotische Burgerschap aanvragen, met alle voordelen van Burgerschap van een EU-lidstaat.

De voordelen van een permanente verblijfsvergunning in Cyprus

De Cypriotische permanente verblijfsvergunning biedt niet-Europeanen een permanent visum voor het binnenkomen, verblijven en leven op Cyprus. Met een minimale investering in vastgoed van €300.000 + BTW (indien van toepassing) komt men in aanmerking voor een versnelde procedure. Dit wil zeggen dat men al binnen twee maanden dit veel gevraagde visum kan verkrijgen. Het proces is snel en gemakkelijk. Ook de van de investeerder afhankelijke kinderen tot 25 jaar oud, de ouders en echtgenoot kunnen worden meegenomen in de aanvraag voor deze verblijfsvergunning in Cyprus.

De voordelen op een rijtje:

  • Geldig voor het hele gezin (kinderen tot 25 jaar, echtgenoot en ouders). Kinderen in het bezit van deze verblijfsvergunning blijven deze ook na het bereiken van de leeftijd van 25 jaar behouden.
  • Houders van de Cypriotische permanente verblijfsvergunning hebben onder voorwaarden het recht om binnen 7 jaar een Cypriotisch paspoort aan te vragen. Wel moet men hiervoor in het totaal 5 jaar op het eiland gewoond hebben.
  • De houders van deze verblijfsvergunning kunnen via iedere ambassade van een lid van de Europese Schengenlanden een Schengenvisum aanvragen. Met dit visum reist men gemakkelijk door heel Europa. 
  • Voor de aanvraag is het niet nodig om het vastgoed volledig afbetaald te hebben en ook vastgoed in aanbouw komt in aanmerking.
  • Cyprus heeft een gunstig belastingstelsel en dubbele belastingverdragen met bijna 60 landen getekend.
  • De houders van permanente verblijfsvergunning mogen gebruik maken van het gratis gezondheidssysteem van Cyprus. 
  • Hoogwaardige onderwijs- en zorginstellingen.
  • Cyprus heeft een van de laagste criminaliteitscijfers van heel Europa.

Wat zijn de vereisten voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning in Cyprus?

De aankoop van vastgoed t.w.v. €300.000 of meer

Wil men als niet-Europeaan in aanmerking komen voor de versnelde procedure voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning in Cyprus, dan moet men eerst minimaal €300.000 investeren in een nieuw huis of appartement. Dit mogen bijvoorbeeld ook 2 appartementen van €150.000 zijn, als ze door dezelfde eigenaar of bouwheer worden verkocht.

De betaling van het aangekochte pand moet vanuit een buitenlandse rekening op de bankrekening van de verkoper worden gestort. Ook vastgoed wat nog in aanbouw is kan worden gekocht en het maakt voor de aanvraagprocedure niet echt uit wanneer het huis of appartement geleverd wordt.

Als u de volledige eigenaar van een bedrijf bent, dan kunt u de vastgoedobjecten ook op naam van het bedrijf aankopen.

U mag maximaal twee eigendommen kopen en minimaal één van de vastgoedobjecten moet van residentiële aard zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld twee woningen kopen, maar ook een woning en een winkel of een woning en een kantoor.

U mag het aangeschafte vastgoed alleen verkopen, als u het vervangt door ander vastgoed met een gelijke of hogere waarde dan hierboven vermeld.

Jaarlijks inkomen

De Cypriotische permanente verblijfsvergunning houdt geen werkvergunning in. Men moet daarom kunnen aantonen dat men over een buitenlands jaarinkomen van minimaal € 30.000 beschikt. Dit kan het inkomen van uw bedrijf zijn, een salaris of een pensioen. Het zou zelfs om huurinkomsten kunnen gaan van uw woning in het buitenland. Voor ieder familielid welk u toevoegt aan de aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning in Cyprus, wordt het minimaal vereiste buitenlandse inkomen verhoogt met € 5.000. Hierdoor krijgen wel ook zij een permanente verblijfsvergunning in Cyprus. Als garantie moet u dan ook een waarborg van één jaarlijks inkomen van € 30.000 op uw Cypriotische bankrekening storten. Dit bedrag blijft 3 jaar als garantie geblokkeerd en mag niet door u gebruikt worden. U moet ook een leeg strafblad voor alle landen waar u gewoond heeft kunnen aantonen.

Investeer nu in vastgoed in Cyprus en ontvang een permanente verblijfsvergunning voor u en uw gezin

Neem vandaag nog contact me ons op

Lees meer: