Ontdek buitengewoon vastgoed op Cyprus

Ontdek de beste vastgoedinvesteringsmogelijkheden op Cyprus

Ontdek de Charme van Cyprus 

Stap in de betoverende wereld van Cyprus, een mediterraan juweel dat meer biedt dan alleen schilderachtige schoonheid en culturele rijkdom. Het is een land waar oude geschiedenis en moderne luxe naadloos samensmelten, wat een unieke achtergrond creëert voor vastgoedbeleggingen. De Cypriotische vastgoedmarkt lokt met zijn diverse aanbod aan eigendommen, die tegemoetkomen aan een verscheidenheid aan levensstijlen en beleggingsvoorkeuren. Of u nu aangetrokken wordt door de serene stranden, de ruige bergen, of de levendige stadscentra, Cyprus belooft een stukje paradijs voor iedereen.

De aantrekkingskracht van het eiland ligt niet alleen in zijn verbluffende landschappen of de warme mediterrane zon; het zit ook in zijn robuuste economie en investeerdersvriendelijke omgeving. Cyprus staat bekend om zijn hoge kwaliteit van leven, veilige leefomgeving en strategische ligging op het kruispunt van Europa, Azië en Afrika. Dit maakt het een ideale bestemming niet alleen voor diegenen die een vakantiehuis of een toevluchtsoord voor hun pensioen zoeken, maar ook voor slimme investeerders die lucratieve kansen in het oog hebben.

In Cyprus vertelt elke hoek een verhaal, van de historische straten van Nicosia tot de bruisende promenades van Limassol. Hier vindt u eigendommen die niet alleen huizen zijn, maar poorten naar een door velen begeerde levensstijl. De vastgoedmarkt van het eiland wordt gekenmerkt door zijn veerkracht en trekt consequent internationale belangstelling vanwege zijn potentieel voor kapitaalgroei en gunstige huurrendementen. Ontdek met Belalgarve hoe Cyprus uw volgende slimme investering of uw droombestemming voor een huis kan zijn.

Verken de markt – diversiteit en kansen

Vastgoedmarkt Cyprus: Een Markt van Diversiteit en Groei 

De vastgoedmarkt van Cyprus weerspiegelt het gevarieerde landschap van het eiland en biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel investeerders als huizenkopers. De markt heeft recentelijk aanzienlijke veranderingen ondergaan, aangedreven door een toegenomen vraag naar zowel residentiële als commerciële eigendommen. Als lid van de Europese Unie en vanwege de strategische locatie is Cyprus bijzonder aantrekkelijk voor internationale investeerders.

Belangrijke stedelijke centra zoals Limassol, Paphos en Nicosia getuigen van aanzienlijke groei, gekenmerkt door hoogwaardige residentiële ontwikkelingen en ambitieuze commerciële projecten. Limassol valt op als een centrum voor luxe vastgoed, met een skyline vol hoogbouw en prachtige strandwoningen. Paphos, beroemd om zijn culturele en natuurlijke erfgoed, blijft kopers aantrekken die op zoek zijn naar vakantiehuizen of investeringsmogelijkheden.

Hoewel het Cyprus Citizenship by Investment-programma is stopgezet, biedt de regering nog steeds een Permanent Verblijfsprogramma voor investeerders. Dit programma is aantrekkelijk voor niet-EU-investeerders, biedt hen verblijfsrechten en fungeert als een poort naar Europa, wat de aantrekkelijkheid van Cyprus als investeringsbestemming verhoogt.

Ook de huurmarkt in Cyprus biedt lucratieve rendementen, met name in toeristische gebieden. De reputatie van het eiland als een bestemming die het hele jaar door aantrekkelijk is, versterkt het potentieel voor huurinkomsten, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor buy-to-let-investeerders.

Met een stabiele economie, een uitnodigende omgeving voor investeerders en voortdurende ontwikkeling, is de vastgoedmarkt van Cyprus een landschap rijk aan mogelijkheden. Van luxueuze villa's met uitzicht op zee tot stedelijke appartementen in bruisende locaties, Cyprus biedt een eigendom voor elke aspiratie, waardoor het een ideale keuze is voor diverse investeringsstrategieën.

Uw Investeringstraject in Cyprus

Top Investeringsmogelijkheden in Cyprus

Cyprus is niet alleen een vakantiebestemming; het is een slimme keuze voor investeerders die op zoek zijn naar langetermijnvoordelen. Het residentieprogramma van het land biedt extra prikkels voor vastgoedinvesteerders. Investeren in Cyprus betekent toegang tot Europese levensstijlen, gunstige belastingregimes en een stabiele, in euro's genoteerde economie. Of het nu voor persoonlijk gebruik is of als huurinvestering, vastgoed in Cyprus is een toegangspoort tot zowel levensstijl- als financiële beloningen.

All White Appartementen - Laatste Eenheden

Ontdek de elegantie van de All White Appartementen in Paralimni. De overgebleven appartementen bieden een unieke kans om een deel van dit exclusieve eigendom te bezitten. Handel nu om een van de laatste beschikbare appartementen in dit gewilde project te bemachtigen


Blue View Appartementen - Modern Wonen

Ontdek de Blue View Lifestyle Appartementen in Cyprus voor een moderne, verfijnde levensstijl. Beperkte units beschikbaar met prachtige uitzichten. Kies voor stijl en comfort – informeer nu


Elite Blue Hillside - Luxe Herdefinieerd

Ervaar het toppunt van luxe bij Elite Blue Hillside Residences in Cyprus. Deze exclusieve eenheden, gelegen op een serene heuvel, bieden adembenemende uitzichten en ongeëvenaard comfort. Omarm elegantie en verfijning op een toplocatie. Mis deze kans niet – zeker uw droomhuis vandaag nog


Begane Grond appartement - Kapparis

Ontdek dit uitzonderlijke appartement op de begane grond nabij het strand van Kapparis. Het biedt gemak en stijl. Met gemakkelijke toegang tot de zee en lokale voorzieningen is het een ideale combinatie van comfort en locatie. Handel nu om dit juweeltje uw eigen te maken of een lucratieve toevoeging aan uw investeringsportfolio

Juridische en financiële overwegingen

Juridische en Financiële Overwegingen bij Vastgoedinvesteringen

Investeren in vastgoed in Cyprus vereist een grondige kennis van diverse juridische en financiële aspecten om een soepele en veilige transactie te waarborgen. 

Reserveringskosten

De reserveringskosten, typisch tussen €5.000 en €10.000 afhankelijk van de aankoopprijs, worden door uw makelaar of advocaat vastgehouden tot het koopcontract is getekend. Deze kosten nemen het vastgoed van de markt en fixeren de verkoopprijs; bij doorgang van de verkoop worden ze verrekend met de aankoopprijs.

Juridische Diensten

Juridische diensten omvatten due diligence, beoordeling en/of voorbereiding van het koopcontract, onderhandelingen over het contract en meer, met kosten die doorgaans variëren tussen €2.000 en €5.000 of 1% van de aankoopprijs. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de due diligence te voltooien voordat het contract wordt ondertekend. Uw advocaat zal ervoor zorgen dat de verkoper de rechtmatige eigenaar is en controleren op juridische belemmeringen, planning- en bouwvergunningen, en de status van het bedrijf als de verkoper een vennootschap is.

Zegelrecht

Binnen 30 dagen na ondertekening van het contract moet zegelrecht over de contractwaarde worden betaald. De tarieven zijn 0% voor de eerste €5.000, 0,15% voor €5.001 tot €170.000, en 0,20% voor bedragen boven €170.000, met een maximum van €20.000.

BTW

De standaard BTW is 19% voor nieuwe eigendommen. Echter, een verlaagd BTW-tarief van 5% is van toepassing voor de aankoop van een primaire woning onder bepaalde voorwaarden, alleen van toepassing op de eerste 200 m².

Wet Specifieke Uitvoering

Na ondertekening van het koopcontract en betaling van de eerste termijn kan het contract bij het Kadaster (LRO) worden ingediend voor 'specifieke uitvoering', wat de belangen van de koper beschermt.

Kadastrale Akten en Overdrachtskosten

De uitgifte van kadastrale akten kan jaren duren na voltooiing van de ontwikkeling. Overdrachtskosten worden berekend op basis van de verkoopprijs, met kortingen voor gezamenlijke aankoop van vastgoed en BTW-vrijgestelde eigendommen.

Belastingen en Heffingen

Er is geen vastgoedbelasting sinds 1 januari 2017. Gemeentelijke en rioolheffingen zijn gebaseerd op de waarde van het eigendom, met tarieven die variëren per locatie. Ook de kosten voor afvalinzameling variëren afhankelijk van de grootte van het eigendom en de gemeente.

Kapitaalwinst- en Erfbelasting

Er geldt een kapitaalwinstbelasting van 20% op de winst uit de verkoop van vastgoed, maar er is geen erfbelasting.

Het navigeren door deze juridische en financiële aspecten vereist zorgvuldige planning en deskundige begeleiding. Bij Belalgarve bieden we uitgebreide ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw investering in Cypriotisch vastgoed goed geïnformeerd is en voldoet aan alle regelgeving.

Dromen realiseren op Cyprus: succesverhalen van onze klanten

Klantreis: van dromen tot vastgoedsucces op Cyprus

Bij Belalgarve Consultants ligt onze passie in het tot leven brengen van de dromen van onze klanten, één eigendom per keer. Elke succesvolle vastgoedaankoop vertegenwoordigt een uniek verhaal van gerealiseerde aspiraties en vervulde dromen. In deze sectie delen we een opmerkelijke reis van één familie, waarbij we benadrukken hoe hun visie van het bezitten van een eigendom in Cyprus tot werkelijkheid werd gebracht met onze hulp. Dit verhaal is een getuigenis van onze toewijding om uitzonderlijke service en op maat gemaakte oplossingen te leveren. Duik in het verhaal om te ontdekken hoe we deze familie hebben geholpen hun ideale vakantiehuis in Cyprus te vinden, waarmee hun lang gekoesterde droom een succesvolle en lonende realiteit werd. 

Vakantiefantasieën werkelijkheid maken

Maak kennis met de familie Johnson, die al jaren genoot van hun vakanties in de zonovergoten landschappen van Cyprus. Hun droom om een vakantiehuis te bezitten in dit mediterrane paradijs werd uiteindelijk werkelijkheid toen ze besloten een strandwoning te kopen. Nu hebben ze niet alleen een persoonlijke retraite voor hun vakanties, maar ook een waardevolle investering. Wanneer ze zelf niet genieten van de zandstranden en de levendige lokale cultuur, verhuren ze hun eigendom aan vakantiegangers. Dankzij een betrouwbaar vastgoedbeheerbedrijf genereert deze regeling een probleemloos inkomen voor de Johnsons, en zorgt ervoor dat hun huis het hele jaar door goed onderhouden en winstgevend is. 

We zijn ongelooflijk dankbaar voor de begeleiding en het advies dat we hebben ontvangen van het vriendelijke personeel van Belalgarve Consultants. Ze verbonden ons met betrouwbare partners in Cyprus die uitstekend werk leverden vanaf onze allereerste bezichtiging tot de afronding van onze aankoop. De ondersteuning stopte daar niet; ze bleven ons helpen met de opzet van het vastgoedbeheer, nutsvoorzieningen, en zelfs bij de aankoop van meubels. Het hele proces was naadloos en volledig probleemloos. We hadden ons geen ondersteunender team kunnen wensen om onze droom van een vakantiehuis werkelijkheid te laten worden."

Begin Vandaag met Uw Vastgoedreis in Cyprus

Neem Contact Met Ons Op voor Exclusieve Vastgoedinzichten 

Klaar om de prachtige eigendommen die Cyprus te bieden heeft te verkennen? Of u nu droomt van een villa aan het strand, een gezellig appartement of een investeringsmogelijkheid, wij hebben een gevarieerde selectie voor u klaarstaan. Gebruik ons contactformulier voor persoonlijke aanbevelingen op maat van uw wensen, of bekijk onze zorgvuldig samengestelde vastgoedlijsten per regio om uw perfecte match in Cyprus te vinden. Vergeet ook niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief voor de laatste updates, exclusieve aanbiedingen en waardevolle inzichten in de vastgoedmarkt van Cyprus. Uw reis naar het bezitten van een stukje paradijs begint hier - neem nu contact met ons op en zet de eerste stap om uw droom werkelijkheid te maken.

Doorzoek ons vastgoedaanbod per regio: