Gouden Visum Portugal: Verblijfsvergunning door Investering

Uw Weg naar Permanente Europese Verblijfsstatus via Investering

Portugal Gouden Visum: Uw Weg naar Europese Verblijfsvergunning en Burgerschap

Ga op een transformerende reis met het Portugal Gouden Visum programma, op maat gemaakt voor niet-EU-burgers. Deze uitzonderlijke kans verleent u Europese verblijfsvergunning, opent de deuren naar de adembenemende landschappen, levendige cultuur en veelbelovende zakelijke kansen van Portugal. Wat dit programma onderscheidt, is dat permanente verblijfsvergunning de weg vrijmaakt voor Portugees burgerschap na slechts 5 jaar. Ontdek de criteria voor in aanmerking komen, investeringsopties en de talloze voordelen van het kiezen van Portugal als uw tweede thuis in Europa. Begin vandaag uw weg naar Europese verblijfsvergunning en burgerschap, en ervaar de aantrekkingskracht en kansen die Portugal te bieden heeft.

Eligibiliteitscriteria voor het Gouden Visum van Portugal

Wie komt in aanmerking voor deze Gouden Kans? 

Om de buitengewone reis naar Portugese permanent verblijf en burgerschap via het Gouden Visum-programma aan te gaan, moeten bepaalde criteria worden vervuld. Het programma staat open voor niet-EU-burgers, en de Hoofdaanvrager, ouder dan 18 jaar, vormt de basis voor de aanvraag.

Allereerst is een schone lei essentieel. De Hoofdaanvrager mag geen strafblad hebben, wat ervoor zorgt dat individuen met een toewijding aan wettelijk gedrag hun weg naar Portugal kunnen vinden.

Bovendien is het van cruciaal belang om aan de aanvraagvereisten te voldoen. Dit omvat het doen van de vereiste investering onder de gekozen investeringsoptie. Of het nu gaat om een kapitaaloverdracht of het creëren van werkgelegenheid, het vervullen van de gekozen investeringscriteria is de sleutel tot het ontgrendelen van de gouden kans.

Maar de inclusiviteit van het programma houdt daar niet op. De Hoofdaanvrager kan de uitnodiging om deel te nemen aan deze reis uitbreiden naar verschillende afhankelijke personen:

 • De echtgenoot of echtgenote van de hoofdaanvrager
 • Kinderen jonger dan 18 jaar
 • Jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar die financieel afhankelijk zijn van de Hoofdaanvrager
 • Ouders en grootouders van de Hoofdaanvrager of zijn/haar echtgenoot, ouder dan 66 jaar, mits ze financieel afhankelijk zijn.
 • Ongetrouwde broers en zussen van de hoofdaanvrager of zijn/haar echtgenoot, jonger dan 18 jaar

Het Gouden Visum-programma van Portugal verwelkomt individuen en gezinnen uit alle lagen van het leven en biedt een pad naar een betere toekomst op het Iberisch Schiereiland. Ontdek of u in aanmerking komt voor deze gouden kans en stel uw zinnen op een nieuw leven in Portugal.

Oneligibiliteit voor het Gouden Visum van Portugal 

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning voor Portugal, moeten individuen aan specifieke criteria voldoen. Oneligibiliteit kan voortkomen uit:

 1. Gezondheidsproblemen of risico's voor de volksgezondheid.
 2. Het verstrekken van valse informatie tijdens de aanvraag.
 3. Het zijn van een EU-burger.
 4. Eerdere veroordelingen, met uitzondering van kleine overtredingen.
 5. Eerdere verwijderingsbevelen uit Portugal of zijn grondgebieden.

Deze voorwaarden waarborgen de integriteit en veiligheid van het programma.

Diverse Investeringsopties voor het Gouden Visum van Portugal

Alternatieve Wegen naar een vaste verblijfsvergunning en burgerschap van Portugal 

Het Gouden Visum-programma van Portugal biedt een reeks alternatieve routes voor individuen die op zoek zijn naar een permanente verblijfsvergunning in dit pittoreske land. Deze diverse opties zijn geschikt voor verschillende voorkeuren en investeringsdoelstellingen, zodat u de perfecte route kunt vinden om uw plaats in Portugal veilig te stellen.

Uitgebreide Uitleg van Investeringsopties

 1. Banencreatie (Creatie van minstens 10 arbeidsplaatsen): Een van de alternatieve routes omvat het creëren van minstens 10 arbeidsplaatsen. Door bij te dragen aan banengroei, verzekert u niet alleen uw verblijfsstatus, maar draagt u ook bij aan het werkgelegenheidslandschap van het land. In bepaalde regio's met een lage bevolkingsdichte is deze vereiste verminderd naar het creëren van minstens 8 banen).

 2. Kapitaaloverdracht voor Onderzoek (Overdracht van €500.000 of meer voor onderzoeksactiviteiten): Ondersteun onderzoeksactiviteiten uitgevoerd door openbare of particuliere wetenschappelijke instellingen als onderdeel van het Portugese wetenschappelijke en technologische systeem. Uw investering in onderzoek bevordert innovatie en vooruitgang.

 3. Investering in Cultureel Erfgoed (Kapitaaloverdrachten van €250.000 of meer): U kunt investeren in het behoud en de bevordering van het rijke culturele erfgoed van Portugal. Kapitaaloverdrachten kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van de investering, artistieke productie, herstel en onderhoud van nationale culturele schatten, waardoor hun behoud voor toekomstige generaties wordt gegarandeerd.

 4. Investeringsfondsen (Kapitaaloverdrachten gelijk aan of groter dan €500.000): Investeer in niet-vastgoed collectieve beleggingsentiteiten of durfkapitaalfondsen die zich richten op de kapitalisatie van bedrijven. Uw investering draagt bij aan de groei en ontwikkeling van bedrijven gevestigd in Portugal.

 5. Bedrijfsoprichting of Verhoging van Aandelenkapitaal (Kapitaaloverdrachten gelijk aan of groter dan €500.000): Een andere optie is om een commercieel bedrijf op te richten binnen de Portugese grenzen, waarbij vijf permanente banen worden gecreëerd, of om het aandelenkapitaal van een bestaand bedrijf in Portugal te verhogen, wat resulteert in banencreatie of het behoud van banen gedurende minimaal drie jaar.

Deze alternatieve routes bieden u de mogelijkheid om uw plaats in Portugal veilig te stellen. Of u nu kiest om bij te dragen aan banencreatie, onderzoek te ondersteunen, cultureel erfgoed te behouden, te investeren in bedrijven of actief deel te nemen aan het zakelijke landschap, Portugal verwelkomt u om uw reis naar verblijf via een diverse reeks investeringsopties te beginnen. Verken deze paden en vind degene die aansluit bij uw aspiraties en doelstellingen voor verblijf in dit prachtige land.

Voordelen van het Gouden Visum Portugal

Kansen en Voordelen Ontgrendelen met het Gouden Visum Portugal 

Investeren in het Gouden Visum-programma van Portugal biedt tal van voordelen die verder reiken dan alleen verblijfsrecht. Dit programma opent deuren naar een wereld vol kansen en is de voorkeurskeuze voor investeerders die op zoek zijn naar een toegangspoort tot Europa. Ontdek de vele voordelen die gepaard gaan met het verkrijgen van de Portugese verblijfsstatus via dit gerenommeerde initiatief.

Uitgebreide lijst van voordelen

 1. Start-up Vriendelijke Omgeving: Portugal's voortdurend groeiende economie en openheid voor technologische innovaties maken het een perfecte hub voor start-up bedrijven, met spannende kansen voor ondernemers.

 2. Mogelijkheid tot banencreatie: Ondernemers kunnen ervoor kiezen om minstens tien fulltime banen te creëren, wat een unieke en kosteneffectieve investeringsmogelijkheid met overheidssteun biedt.

 3. Snelle Vastgoedmarkt: Met meer dan 50% van de huizen op de markt die binnen een half jaar worden verkocht en 20% die binnen slechts 90 dagen kopers vinden, floreert de vastgoedsector in Portugal.

 4. Visumvrij Reizen: Geniet van visumvrije toegang tot meer dan 180 landen, inclusief alle Schengen-landen, wat reizen en verkenning vergemakkelijkt.

 5. Inclusie van Gezin: Neem uw echtgenoot en afhankelijke gezinsleden op in uw aanvraag, zodat uw gezin kan genieten van de uitzonderlijke levensstijl van Portugal.

 6. Pad naar Burgerschap: Na vijf jaar permanente verblijfsstatus kunnen aanvragers in aanmerking komen voor het Portugese staatsburgerschap, met Europese burgerrechten.

 7. Belastingvoordelen: Profiteer van belastingvoordelen, waaronder persoonlijke belastingvrijstelling gedurende tien jaar, niet-belastbaar buitenlands inkomen en een gunstig vast belastingtarief van 20%.

 8. Onderwijsmogelijkheden: Toegang tot openbare en particuliere internationale scholen met instructie in het Engels, waardoor de educatieve ervaring van uw kinderen wordt versterkt.

 9. Toegang tot Gezondheidszorg: Na vijf jaar en het verkrijgen van permanente verblijfsstatus krijgen de houder en gezinsleden automatisch toegang tot gratis gezondheidszorg in Portugal. Dit Portugese staatsburgerschapsvoordeel is een aantrekkelijke stimulans voor velen.

 10. Locatievoordelen: Portugal ligt gunstig op een onberispelijke geografische locatie in West-Europa, met nabijheid tot de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Afrika, landen in het Midden-Oosten en Canada. Het land heeft uitstekende zee- en luchtverbindingen die het westen en oosten van de planeet verbinden.

 11. Klimaatvoordelen: Portugal staat bekend om zijn gunstige klimaat gedurende het hele jaar, waardoor het een geschikte plek is om onroerend goed te kopen voor investering of verblijf.

 12. Politieke Stabiliteit: Wat Portugal onderscheidt, is dat het land zich presenteert als een van de meest stabiele naties in Europa op politiek, sociaal en economisch gebied.

 13. Veiligheidsclassificatie: Of u nu individueel of als gezin solliciteert, een van de belangrijkste voordelen van het Portugal Golden Visa-programma is de hoge veiligheidsclassificatie. Portugal staat sinds 2016 consequent in de top vijf van meest vreedzame landen ter wereld en heeft enkele van de laagste misdaadstatistieken in de EU-regio.

Het Gouden Visum-programma van Portugal biedt een schat aan voordelen, van diverse investeringsopties en visumvrij reizen tot belastingvoordelen en veiligheid. Of u nu op zoek bent naar economische kansen, een veilige levensstijl of toegang tot onderwijs en gezondheidszorg van wereldklasse, dit programma ontsluit het potentieel voor een betere toekomst in een van de meest gastvrije landen van Europa.

Aanvraagtraject van het Gouden Visum Portugal

Uw Pad naar Verblijf en Burgerschap in Portugal 

Het starten van de reis om uw Portugal Gouden Visum te verkrijgen is een spannend avontuur dat de deuren opent naar een wereld vol kansen. Deze stapsgewijze handleiding begeleidt u door het proces en zorgt ervoor dat u alle inzichten heeft om deze lonende reis moeiteloos te doorlopen.

Tijdlijn / Stapsgewijze Gids

Stap 1: Verkrijgen van uw Portugal Belastingidentificatienummer (NIF)
De initiële stappen in uw Gouden Visum aanvraag omvatten het verkrijgen van een Portugal Belastingidentificatienummer (NIF), een verplichte vereiste voor alle aanvragers. Dit document kan efficiënt worden verkregen onder volmacht binnen 8 tot 10 werkdagen.

Stap 2: Openen van een Bankrekening
Het openen van een bankrekening in Portugal is een cruciaal onderdeel van het proces. Deze rekening wordt gebruikt om de benodigde fondsen voor uw gekozen investeringsroute over te maken.

Stap 3: Kiezen van uw Investeringstraject
Het selecteren van de juiste investeringsroute die aansluit bij uw doelen en voorkeuren is een essentiële beslissing. Uw keuze zal de hele Gouden Visumprocedure beïnvloeden.

Stap 4: Online Indiening
Zodra uw investering is gekozen en volledig is gefinancierd, kunt u officieel het Gouden Visumproces starten. Dit omvat het indienen van alle relevante documenten met betrekking tot uw investering en persoonlijke informatie via het Golden Visa-platform van SEF.

Stap 5: Voorlopige Goedkeuring
Na online indiening zal SEF uw aanvraag zorgvuldig bekijken, een proces dat doorgaans ongeveer 6 tot 12 maanden in beslag neemt. Na voltooiing ontvangt u de voorlopige goedkeuringsstatus.

Stap 6: Biometrie Afspraak
Met de voorlopige goedkeuring op zak wordt u op de hoogte gesteld om een afspraak met SEF in te plannen. Tijdens deze afspraak worden uw biometrische gegevens verzameld en levert u de originele documenten in die online zijn ingediend.

Stap 7: Wachttijd
Het plannen van de afspraak hangt af van de agenda van de Immigratiedienst, met een huidige wachttijd van ongeveer 6 maanden.

Stap 8: Definitieve Goedkeuring en Verblijfskaart
Na uw afspraak met SEF verleent de Portugese overheid definitieve goedkeuring en gaat door met het verstrekken van uw verblijfskaart. Dit duurt doorgaans ook ongeveer 6 maanden.

Stap 9: Opties na 5 Jaar
Aan het einde van het 5e jaar, als houder van een Gouden Visum, heeft u verschillende opties:

 • Vernieuw uw Gouden Visum om de 2 jaar door uw investering te behouden.
 • Vraag "permanent verblijf voor investering" aan, op voorwaarde dat u slaagt voor het A2-Portugees taalexamen.
 • Vraag het Portugese staatsburgerschap aan, ook op voorwaarde dat u slaagt voor het A2-Portugees taalexamen.

Zelfs met mogelijke vertragingen in gedachten, blijft het Portugal Gouden Visum Programma schitteren als het meest succesvolle verblijfsprogramma voor investeerders in Europa voor niet-EU-burgers. De aantrekkingskracht van de levensstijl in Portugal, in combinatie met verleidelijke belastingvoordelen en de mogelijkheid om in relatief korte tijd het Portugese staatsburgerschap te verkrijgen, heeft geleid tot een voortdurende stijging van de verzoeken om verblijf. Het Portugese Gouden Visum-programma biedt een opwindende weg naar een verrijkt leven in dit boeiende land, zelfs te midden van de huidige omstandigheden.

Gouden Visum Portugal: Juridische en Financiële Naleving

Zorgen voor Juridische en Financiële Naleving

Het navigeren door de juridische en financiële aspecten van het Portugal Golden Visa-programma is essentieel voor een succesvolle aanvraag. Het begrijpen van de bijbehorende kosten, overheidskosten en professionele diensten is cruciaal voor een soepel proces.

Juridische Conformiteit

Het voldoen aan juridische vereisten is een fundamenteel aspect van de Golden Visa-aanvraag. Om juridische conformiteit te waarborgen, moet u rekening houden met de volgende kosten en vergoedingen:

Overheidskosten

 • Aanvraagkosten Golden Visa: € 773,74 per hoofdaanvrager en € 773,74 per extra gezinslid, te betalen vóór het indienen van de aanvraag.
 • Uitgiftekosten Golden Visa: € 7.730,10 per aanvrager, te betalen bij goedkeuring. Bij verlenging wordt de vergoeding verlaagd tot € 3.865,79 per aanvrager.

Professionele Kosten

 • Professionele bijstand bij de initiële aanvraag voor de Golden Visa, verlengingen, aanvraag voor permanent verblijf en aanvraag voor staatsburgerschap. Advocatenkosten liggen meestal rond de € 8.000 voor een enkele aanvrager. Voor volgende gezinsleden kunnen extra kosten van € 500 tot € 2.000 worden verwacht. Neem contact met ons op voor een offerte.
 • Vertaling en legalisatie van documenten.
 • Fiscale vertegenwoordiging.
 • Jaarlijkse belastingaangiftevoorbereiding en -indiening voor inkomsten uit Portugal die niet onderworpen zijn aan autonome belastinginhouding.
 • Professionele bijstand bij het opzetten en runnen van een bedrijf, als u kiest voor eigendom van een bedrijf.

Deze professionele diensten zijn essentieel voor een succesvolle aanvraag voor de Golden Visa en zorgen ervoor dat u aan alle juridische vereisten voldoet.

Extra Kosten

Naast de overheidskosten en professionele kosten zijn er andere financiële overwegingen waar u rekening mee moet houden. Deze extra kosten kunnen omvatten:

Reiskosten: Afhankelijk van uw locatie kunt u reiskosten maken voor bezoeken aan Portugal tijdens het aanvraagproces.

Belastingen: Het is belangrijk om de fiscale implicaties van uw investeringen en inkomsten in Portugal te begrijpen. Overweeg om een belastingadviseur te raadplegen om uw financiële situatie te optimaliseren.

Verblijfskosten: Wonen in Portugal gaat gepaard met zijn eigen set kosten, waaronder huisvesting, nutsvoorzieningen en kosten voor dagelijks levensonderhoud.

Juridische en Financiële Transparantie: Bij het inschakelen van professionals om u te helpen bij uw aanvraag voor de Golden Visa, zorg ervoor dat zij een transparante offerte voor hun diensten verstrekken. Het begrijpen van de volledige kostenstructuur is essentieel voor financiële planning. Neem contact met ons op voor aanbevelingen van vertrouwde partners.

Zorgen voor juridische en financiële conformiteit is een cruciale stap op uw weg naar het verkrijgen van de Portugal Golden Visa, en goed geïnformeerd zijn over de bijbehorende kosten is essentieel voor een succesvolle aanvraag.

Ontgrendel uw pad naar het Gouden Visum van Portugal

Begin vandaag uw reis

Bent u klaar om een gouden kans aan te grijpen? Het Gouden Visum-programma van Portugal opent deuren naar een wereld vol mogelijkheden, van Europese verblijfsvergunning tot investeringsmogelijkheden in een van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Europa. Met onze expertise binnen handbereik begeleiden we u graag door deze spannende reis en bieden we op maat gemaakte oplossingen voor elke stap.

Waarom voor ons kiezen?

Het navigeren door de complexiteit van het Gouden Visum-programma kan ontmoedigend zijn, maar u hoeft het niet alleen te doen. Ons team is toegewijd om uw ervaring soepel en succesvol te maken. Hier is hoe we u kunnen helpen:

Deskundige Begeleiding:

Wij bieden deskundige begeleiding bij investeringsmogelijkheden, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen die aansluiten bij uw doelen.

Betrouwbare Juridische Partners:

Wij verbinden u met vertrouwde juridische partners die gespecialiseerd zijn in aanvragen voor het Golden Visa, zodat uw papierwerk foutloos is.

Vastgoedkansen:

Ontdek onze zorgvuldig samengestelde vastgoedlijsten door heel Portugal, waarmee u het perfecte investeringsobject kunt vinden.

Op Maat Gemaakte Ondersteuning:

Elke klant is uniek, en wij passen onze ondersteuning aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen, of u nu op zoek bent naar verblijfsvergunning, staatsburgerschap of investeringsmogelijkheden.

Neem Nu Contact Met Ons Op

Bent u klaar om meer te weten te komen over Portugal en zijn Gouden Visum-programma? Verken onze Landinformatie voor een diepgaande blik op dit prachtige land. Of zoekt naar het perfecte vastgoed in u toekomstige land van keuze? Bekijk dan onze Vastgoedlijsten in Portugal.

Meld u onderaan aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste kansen en inzichten in de wereld van Golden Visas.

Uw reis naar het Gouden Visum van Portugal begint hier, en we zijn er om u elke stap van de weg te begeleiden.