Het Portugese Gouden Visum vanaf 2022 

Europese verblijfsvergunning op basis van een vastgoedbelegging

Het Gouden Visum Portugal, veel meer dan een Portugese verblijfsvergunning

Het Portugese Gouden Visum is bij niet EU-onderdanen een van de meest populaire programma's voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning in een EU-lidstaat, en met goede reden. De minimale investering, namelijk de aankoop van vastgoed ter waarde van € 500.000, is betrekkelijk laag en biedt een onomkeerbare verblijfsvergunning met de optie om na 5 tot 6 jaar het Portugese staatsburgerschap aan te vragen. De houder van het Portugese Gouden Visum hoeft hier niet eens voor in Portugal te wonen. Enkel een aantoonbaar oponthoud van minimaal 14 dagen per twee jaar is nodig om in het bezit te blijven van het deze speciale verblijfsvergunning voor investeerders.

Vrij reizen door de volledige Schengen-zone

Doordat Portugal een lidstaat is van de Schengen-zone, biedt het Portugese Gouden Visum niet alleen de mogelijkheid om in Portugal te wonen en te werken, maar ook de mogelijkheid om vrij door de volledige Europese Unie en alle Schengen-lidstaten te reizen.

Eenmaal de houder van het Gouden Visum na vijf tot zes jaar de Portugese nationaliteit heeft gekregen, kan er zelfs in alle EU- en Schengen-lidstaten gewoond of gewerkt worden. Het programma staat NIET op de zwarte lijst van de OESO, in tegenstelling tot tal van andere soortgelijke programma's.

Portugal biedt een uitstekende levenskwaliteit voor u en uw gezin

Portugal is een veilige en stabiele natie met lage levensonderhoudskosten, een uitstekende gezondheidszorg en onderwijssysteem. Met drie grote luchthavens is het land ook uitstekend verbonden met de rest van de wereld.

Ook de gezinsleden van de investeerder kunnen samen met de hoofdaanvrager een verblijfsvergunning verkrijgen. Het Gouden Visum van Portugal biedt de mogelijkheid tot gezinshereniging voor kinderen van de investeerder, de echtgenoot en afhankelijke gezinsleden. De gezinsleden komen ook in aanmerking voor een permanente verblijfsvergunning na 5 jaar en het Portugese staatsburgerschap na 6 jaar.

De vereisten voor een gouden visum in Portugal

Er zijn verschillende mogelijkheden om het Gouden Visum van Portugal te bemachtigen. Op 1 januari 2022 is er een wetswijziging met betrekking tot de kwalificatie van Investeringen voor het verkrijgen van het Gouden Visum in werking getreden. Zo zijn er verhoogde minimumbedragen voor sommige soorten investeringen en vastgoedinvesteringen zijn niet meer zomaar in alle regio's van Portugal mogelijk. Deze laatste wijziging was nodig om de vastgoedmarkt in grotere steden zoals Lissabon of Porto, maar ook in aantrekkelijke kustgebieden te ontlasten.

Deze minimale investeringsvereisten gelden er nu voor het verkrijgen van het Gouden Visum Portugal:

a) Het eerder vereiste minimale investeringsbedrag van € 1.000.000, wordt gewijzigd in een bedrag gelijk aan of groter dan € 1.500.000 voor kapitaaloverdrachten:

  • voor een kredietinstelling die op het nationale grondgebied een vergunning heeft of geregistreerd is bij de Bank van Portugal,
  • voor beleggingen in effecten, en
  • investeringen in overheidsschuldinstrumenten;

b) Het eerder vereiste minimale investeringsbedrag van € 350.000 wordt verhoogd naar € 500.000 in kapitaaloverdrachten naar:

  • onderzoeksactiviteiten uitgevoerd door openbare of particuliere wetenschappelijke onderzoeksinstellingen, geïntegreerd in het nationale wetenschappelijke en technologische systeem,
  • verwerving van participaties in investeringsfondsen of durfkapitaalfondsen die bestemd zijn voor de kapitalisatie van ondernemingen (die zijn opgericht naar Portugees recht en waarvan de looptijd op het moment van de investering minstens vijf jaar bedraagt ​​en minstens 60% van de waarde van de investeringen wordt gedaan in commerciële bedrijven met hoofdkantoor op het nationale grondgebied);
  • oprichting van een handelsvennootschap met statutaire zetel op het nationale grondgebied, gecombineerd met het creëren van vijf vaste banen, of ter versterking van het aandelenkapitaal van een handelsvennootschap met statutaire zetel op het nationale grondgebied, al opgericht, met het creëren of behouden van vijf functies van werk, voor een periode van minimaal 3 jaar.

c) Wat vastgoedinvesteringen betreft, blijven de minimale investeringsbedragen van € 500.000 en € 350.000 (voor te renoveren vastgoed ouder dan 30 jaar of te renoveren vastgoed gelegen in een gebied van stadsrehabilitatie) ongewijzigd.

Wel zijn er nu beperkingen in welke regio men vastgoed kan kopen om het Portugese Gouden Visum te verkrijgen. Deze zijn nu beperkt tot de autonome regio's van de Azoren en Madeira en regio's in het binnenland van Portugal, dus niet aan de populaire kuststreken gelegen:

Gouden Visum (vastgoedbelegging)

Rood: niet toelaatbaar voor vastgoedbelegging

Beige: gedeeltelijk toelaatbaar

Donkergroen: toelaatbaar met een minimuminvestering van € 500.000 (of € 350.000 indien ouder dan 30 jaar en met renovatieproject)

Lichtgroen: toelaatbaar met een minimuminvestering van € 400.000 (of € 280.000 indien ouder dan 30 jaar en met renovatieproject)

Bovenstaande geografische beperkingen gelden echter alleen voor residentieel vastgoed. Vastgoed bestemd voor diensten, handel en toerisme, zoals kantoren, winkels, toeristenappartementen, aparthotels en dergelijke, komen ook na 1 januari 2022 overal in het land in aanmerking voor investeringen met bovenstaande minimabedragen.

Laat u begeleiden door professionals

Belalgarve Consultants heeft veel ervaring in het begeleiden van Gouden Visum aanvragen in Portugal. Wij bieden een op uw persoonlijke situatie gerichte service en zijn constant op zoek naar de beste beleggingsmogelijkheden om zowel het Gouden Visum als ook een voor u interessant rendement op uw investering te kunnen leveren. Dank zij ons partnernetwerk aan betrouwbare advocatenkantoren zijn wij u all-in-one oplossing voor het verkrijgen van het veelgevraagde Portugese Gouden Visum. Laat u begeleiden door professionals en neem vandaag nog contact met ons op.

Start nu met het verkrijgen van het Portugese Gouden Visum

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op