Kaapverdië

Hét nieuwe tropische paradijs in opmars

Kaapverdië, een tropisch paradijs met een 'no stress' mentaliteit

Kaapverdië is een archipel met tien eilanden en ligt net voor de westkust van Afrika. Kaapverdië is het nieuwe tropische paradijs in het midden van de Atlantische Oceaan. Met 350 dagen zonneschijn liggen de temperaturen er steeds tussen de 25°C en 30°C. Het water rondom de eilanden is kristalhelder. De bevolking van Kaapverdië staat bekend om hun 'No Stress' mantra en relaxte levensstijl, waardoor deze eilandengroep zich als ideale vakantiebestemming manifesteert.

Het aantal toeristen is sinds het jaar 2000 met 115% gestegen en zal naar verwachting tegen 2024 opnieuw verdubbelen. Dit bloeiende toerisme is gedeeltelijk te danken aan de onberispelijke normen voor gastvrijheid in Kaapverdië en het uitstekende klimaat het hele jaar door

Een stabiele overheidsstructuur met een innovatief en duurzaam toerismebeleid

De recente en aanhoudende welvaart van de Kaapverdische eilanden hangt grotendeels samen met de voortdurende groei van het toerisme. En dit, gecombineerd met een democratisch gekozen regering en een stabiele overheidsstructuur met een duidelijke strategie om de eilanden verder te ontwikkelen in overeenstemming met die toenemende toeristische vraag.

Deze strategie omvat belangrijke infrastructuurverbeteringen en modernisering, inclusief het aantrekken van buitenlandse investeringen en toeristen, evenals het moderniseren van de nutsvoorzieningen, telecommunicatie en vervoersverbindingen. Een ander deel van deze strategie omvat allerlei inspanningen die de investeringen in sociale projecten moeten aanmoedigen en het verbeteren van de levenskwaliteit voor de bewoners van de eilanden naarmate er nieuwe mogelijkheden en werkgelegenheid voor hen beschikbaar komen. Er wordt ook aanzienlijk geïnvesteerd in belangrijke onderwijs- en woonprojecten.

Hotelbedden in Kaapverdië: Meer vraag dan aanbod

Toerisme-analisten voorspellen dat de eilanden het komende decennium rivalen in het Caribisch gebied en de Canarische eilanden concurrentie zullen bieden, onder meer om de volgende redenen:

  • Er heerst het hele jaar door een tropisch klimaat zonder laagseizoen of een regen- en orkaanseizoen zoals in het Caribisch gebied.
  • Kaapverdië is vandaag al tot een gerenommeerde zonbestemming geworden, en dit met enkele van de beste stranden ter wereld.
  • Rechtstreekse vluchten vanuit Noord-Europa duren slechts 5½ uur en Kaapverdië kan nu meerdere malen per week vanaf Amsterdam of Brussel rechtstreeks bereikt worden.
  • Voortduren worden er nieuwe vluchten vanaf vele grote Europese steden aangeboden. Hierdoor kunnen er nieuwe toeristische markten worden geopend en blijft het toerisme verder toenemen.
  • Strenge milieucontroles en voorschriften voor de ontwikkeling van het toerisme verbieden de hoogbouw, wat een overaanbod aan (toeristisch) vastgoed moet voorkomen.

De huidige toeristische vraag naar Kaapverdië overtreft het beschikbare aanbod aan hotelbedden - een trend die naar verwachting tot ver in de toekomst zal voortduren. Zowel 's werelds grootste tour-operators, luchtvaartmaatschappijen en hotelketens hebben Kaapverdië voor zich ontdekt en blijven massaal in deze eilandengroep investeren.

De directe bijdrage van reizen en toerisme aan het bruto binnenlands product zal naar verwachting met 5,9% per jaar stijgen.

Meer weten over de Kaapverdische Eilanden?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op