Het Gouden Visum van Griekenland

De wellicht meest competitieve Gouden Visum regeling in de EU 

Investeer in een verblijfsvergunning van een EU-lidstaat met de mogelijkheid om na 7 jaar de nationaliteit aan te vragen

Het Griekse Gouden Visum is een van de meest populaire visumprogramma's voor investeringen in de EU. Het gaat hierbij om een verblijfsvergunning voor niet-EU-onderdanen op basis van een investering, die een belangrijke bijdrage levert aan de Griekse economie. Er zijn verschillende investeringsmogelijkheden, maar de meest voorkomende route is een investering in vastgoed ter waarde van minimaal € 250.000.

Een Gouden Visum van een EU-lidstaat zoals Griekenland is bijzonder begeerd, omdat dit type visum voor investeerders na 7 jaar het recht geeft om de staatsburgerschap aan te vragen en men zo de nationaliteit van een EU-land kan krijgen en daarmee kan wonen en werken in alle Europese landen. Het Gouden Visum van Griekenland biedt aan de investeerder en zijn naaste familie een verblijfsvergunning van 5 jaar aan. Omdat Griekenland behalve EU-lid ook een lidstaat is van de Schengenzone, kan men met deze verblijfsvergunning gemakkelijk en zonder bijkomend visum door alle Schengen-landen reizen.

De verschillende mogelijkheden voor het verkrijgen van het Griekse Gouden Visum

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Visum voor Griekenland, moet u een van de volgende investeringen doen:

 • Aankoop van vastgoed met een minimale waarde van € 250.000
 • Een huur- of timeshare-overeenkomst ondertekenen met een hotel of toeristisch etablissement voor minimaal 10 jaar
 • Een kapitaalinvestering van minimaal € 400.000 in een bedrijf geregistreerd in Griekenland
 • Een investering van minimaal € 400.000 in Griekse staatsobligaties.
 • Een belegging van € 400.000 in obligaties of aandelen van een vastgoedbeleggingsmaatschappij die exclusief in Griekenland investeert.
 • Het storten van een borgsom van € 400.000 op een Griekse bankrekening.
 • Een belegging van € 800.000 in bedrijfs- of staatsobligaties.

Hoewel u in de meeste gevallen in Griekenland moet zijn om uw investering af te ronden, kunt u dit ook op afstand doen, als u hiervoor de volmacht geeft aan een wettelijke vertegenwoordiger.

Gezien de fondsen die ermee gemoeid zijn en de complexiteit van de aanvraag, zult u op juridische valk steun en advies nodig hebben voor een succesvolle aanvraag voor het Gouden Visum in Griekenland. Bedrijven zoals Belalgarve Consultants hebben een reeks experts die advies en hulp bieden bij internationale investeringen, immigratie en vastgoed. Onze partners ter plaatse kunnen namens u het investeringsproces in Griekenland afhandelen.

Het Griekse Gouden Visum, een wereld van voordelen

Een Grieks gouden visum is een van de meest concurrerende gouden visums in de EU en gaat gepaard met de volgende voordelen:

 • De minimale investeringsvereisten zijn relatief lager dan in de meeste andere EU-landen met soortgelijke verblijfsvergunningen op basis van een investering.
 • U kunt het visum verkrijgen voor uw gezinsleden, zoals uw echtgeno(o)t(e), (ongehuwde) kinderen jonger dan 21 jaar en afhankelijke ouders van uzelf of uw echtgeno(o)t(e). Voor uw kinderen kan een visum verlengd worden s als het kind niet ouder dan 24 jaar is, een student en ongehuwd is.
 • U en uw gezinsleden kunnen visumvrij door de hele Schengenzone reizen.
 • Er zijn geen vereisten om voor een bepaalde tijd in Griekenland te wonen om de verblijfsvergunning te verlengen.
 • U kunt ervoor kiezen om uw woning na aankoop te verhuren en zo extra rendement te genereren.
 • U kunt het Griekse staatsburgerschap aanvragen na zeven jaar verblijf. Griekenland is een EU-lidstaat, dus u zou toegang hebben tot de vrije markt van de EU en visumvrij reizen naar meer dan honderd landen.
 • U kunt in Griekenland wonen en investeren.
 • U heeft toegang tot het Griekse onderwijssysteem en de gezondheidszorg

Wij helpen u bij het verkrijgen van het Griekse Gouden Visum

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op