Gouden Visum Griekenland: Uw Weg naar Verblijf en Burgerschap

Investeer in de Rijke Geschiedenis van Griekenland en Verzeker Uw Toekomst

Start uw reis naar Griekse verblijfsvergunning en meer 

Welkom bij het Gouden Visum Programma in Griekenland, een buitengewone kans die u uitnodigt om de schoonheid, cultuur en potentie van deze opmerkelijke mediterrane natie te ontdekken. Griekenland, bekend om zijn oude geschiedenis, betoverende landschappen en warme gastvrijheid, opent zijn armen voor degenen die op zoek zijn naar een frisse start en nieuwe horizonten.

Terwijl u dit programma verkent, stelt u zichzelf voor in het hart van Griekenland, waar uw investering u niet alleen verblijfsrecht verleent, maar ook de weg effent naar het Griekse burgerschap. Deze reis is een lappendeken van ervaringen, van de kinderkopjes van historisch Athene tot de door de zon gekuste eilanden van de Egeïsche Zee. Het is een kans om u onder te dompelen in de Griekse tradities, te genieten van de mediterrane keuken en dit betoverende land uw thuis te noemen.

Verder dan de aantrekkingskracht van verblijfsrecht biedt het Golden Visa Programma van Griekenland een pad naar volledig burgerschap, dat u verbindt met het rijke erfgoed en de potentie van deze oude natie. Sluit u bij ons aan terwijl we samen deze spannende reis maken, waar investeringen deuren openen naar een betere toekomst.

Voldoen aan de Criteria voor het Griekse Gouden Visum

Aan de Vereisten voldoen voor Verblijf en Burgerschap 

Om uw pad naar Grieks verblijf en de mogelijkheid van burgerschap veilig te stellen, is het essentieel om te voldoen aan specifieke criteria voor in aanmerking komen. Het Griekse Gouden Visum Programma biedt verschillende investeringsmogelijkheden, elk met zijn eigen set van vereisten. Hieronder zetten we de algemene vereisten uiteen:

Investering Bedrag

 • Investeerders dienen een minimumbedrag te investeren in in aanmerking komende activa binnen Griekenland. Het investeringsbedrag varieert afhankelijk van het gekozen investeringspad, dat onroerend goed, financiële activa of andere in aanmerking komende categorieën kan omvatten.

Strafblad zonder veroordelingen

 • Aanvragers moeten bewijs leveren van een strafblad zonder veroordelingen in hun thuisland en in eventuele andere landen waar zij de afgelopen vijf jaar hebben verbleven.

Ziektekostenverzekering

 • Investeerders en hun gezinsleden moeten geldige ziektekostenverzekering hebben voor hun verblijf in Griekenland.

Bewezen Bron van Fondsen

 • Aanvragers moeten de wettige en legitieme herkomst van de fondsen aantonen die voor de investering in Griekenland worden gebruikt.

Medisch Onderzoek

 • Een medisch onderzoek is vereist om te controleren of aanvragers geen besmettelijke ziekten of volksgezondheidszorgen hebben.

Juridische Vertegenwoordiging

 • Het wordt aanbevolen om juridische vertegenwoordiging in Griekenland in te schakelen om het aanvraagproces efficiënt te doorlopen.

Inclusie van familieleden

Beleggers kunnen familieleden in hun aanvraag opnemen, op voorwaarde dat zij in een van de volgende categorieën vallen:

 • Echtgenoot
 • Partner met wie de aanvrager een geregistreerd partnerschap is aangegaan in Griekenland of bij de bevoegde Griekse consulaire autoriteit
 • Ongehuwde kinderen jonger dan 21 jaar
 • Ongehuwde kinderen van de persoon ten laste of zijn/haar echtgeno(o)t(e) of partner die jonger zijn dan 21 jaar, op voorwaarde dat het gezagsrecht wettelijk is toegekend aan de verzoeker en aan zijn/haar echtgeno(o)t(e) of partner voor hun eigen kinderen
 • Directe eerstegraads nakomelingen van de echtgenoten of partners. Zij krijgen een verblijfsvergunning op grond van gezinshereniging en mogen geen arbeid verrichten in Griekenland.

Het is belangrijk op te merken dat elke beleggingscategorie aanvullende specifieke vereisten kan hebben. Ons ervaren team bij Belalgarve Consultants kan u uitgebreid advies geven over geschiktheidscriteria en u helpen aan deze vereisten te voldoen. Uw reis naar een Griekse residentie en het potentieel voor staatsburgerschap begint met het begrijpen en vervullen van deze voorwaarden.

Verken Uw Investeringsmogelijkheden

Diverse Opties voor Verblijf en Burgerschap van Griekenland 

Het Griekse Gouden Visum-programma biedt een scala aan investeringsmogelijkheden, waardoor aanvragers de pathway kunnen kiezen die aansluit bij hun investeringsdoelen en bijdraagt aan de groei van de nationale economie. Hier zijn de officiële investeringsopties beschikbaar:

Vastgoedinvestering

 • Investeer in Grieks vastgoed met een minimale waarde van €250.000 (of €500.000 in specifieke Griekse gemeenten). Deze optie biedt niet alleen een basis voor uw verblijf, maar biedt ook potentieel huurinkomen en kansen voor waardestijging van onroerend goed.

Huurovereenkomst in de toeristische sector

 • Sluit een huurovereenkomst met een gastvrijheidsinstelling, zoals een hotel, restaurant of spa, ter waarde van minimaal €250.000. De huurovereenkomst moet een geldigheidsduur hebben van ten minste 10 jaar, wat een lucratieve kans biedt in de bloeiende toeristenindustrie van Griekenland.

Alternatief Investeringsfonds

 • Investeer minimaal €400.000 in een alternatief investeringsfonds gevestigd in Griekenland of een andere EU-lidstaat, met een focus op investeringen in permanent onroerend goed in Griekenland.

Griekse Overheidsobligaties

 • Besteed minstens €400.000 aan Griekse overheidsobligaties via een in Griekenland gevestigde kredietinstelling. Deze obligaties moeten een resterende looptijd hebben van ten minste drie (3) jaar vanaf de aankoopdatum, wat stabiele rendementen biedt.

Aandelen en Obligaties

 • Investeer minimaal €400.000 in de aankoop van aandelen of obligaties die verhandelbaar zijn op gereguleerde markten of multilaterale handelsmechanismen in Griekenland, wat flexibiliteit in investeringen biedt.

Belegging in Beleggingsfondsen

 • Besteed minimaal €400.000 aan een beleggingsfonds dat is opgericht in Griekenland of een ander land, met een focus op bedrijfsobligaties, aandelen of Griekse overheidsobligaties.

Overheidsobligaties

 • Investeer minstens €800.000 in overheidsobligaties die legaal verhandeld kunnen worden op gereguleerde markten of multilaterale handelsmechanismen in Griekenland, wat potentieel hoge rendementen oplevert.

Elke investeringsoptie biedt unieke voordelen voor investeerders. Vastgoedaankopen kunnen extra inkomsten genereren via huurovereenkomsten en waardestijging van kapitaal, terwijl huurovereenkomsten in de gastvrijheidssector inspelen op het toeristische potentieel van Griekenland. Obligatie-investeringen bieden financiële stabiliteit en beleggingsfondsen bieden diversificatiemogelijkheden.

Voordelen van het Griekse Golden Visa-programma

Uw Sleutel tot Griekenland en de Europese Unie: Geniet van een scala aan voordelen

Het Griekse Gouden Visum-programma biedt tal van voordelen voor investeerders en hun gezinnen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Permanent Verblijf en Pad naar Staatsburgerschap: Verkrijg permanent verblijf voor uzelf en uw gezin via het Griekse Golden Visa-programma, met de mogelijkheid om na vijf jaar permanent verblijf het Griekse staatsburgerschap aan te vragen. Dit opent de deur naar de Europese Unie en haar privileges.

 2. Visumvrije Toegang tot de EU: Met het Griekse Golden Visa kunt u genieten van visumvrije toegang tot de Schengenzone en de rest van de Europese Unie, waardoor u naadloos kunt reizen en zaken kunt doen binnen deze regio.

 3. Uitstekende Levenskwaliteit: Griekenland staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen, rijke geschiedenis, en heerlijke keuken. Als Golden Visa-houder kunt u genieten van een hoogwaardige levensstijl in een van de mooiste landen van Europa.

 4. Diversiteit aan Investeringsopties: Het programma biedt diverse investeringsopties, waaronder onroerend goed, financiële investeringen en meer, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw doelen past.

 5. Familie-inclusief: Het Golden Visa-programma geldt niet alleen voor de hoofdaanvrager, maar ook voor uw gezinsleden, waardoor uw hele gezin van de voordelen kan profiteren.

 6. Belastingvoordelen: Griekenland biedt gunstige belastingregelingen voor residenten, wat aanzienlijke besparingen kan opleveren.

 7. Toegang tot Kwaliteitsonderwijs en Gezondheidszorg: U en uw gezin hebben toegang tot hoogwaardig onderwijs en gezondheidszorg in Griekenland.

 8. Investeer in de Toekomst: Door te investeren in Griekenland draagt u bij aan de groei van de nationale economie en helpt u het land te ontwikkelen.

 9. Culturele Ervaringen: Ontdek de rijke cultuur, tradities en historische schatten van Griekenland terwijl u er woont en verblijft.

Kortom, het Griekse Golden Visa-programma opent de deur naar een wereld van mogelijkheden en voordelen voor u en uw gezin.

Aanvraagtraject voor het Gouden Visum van Griekenland

Uw Weg naar Griekse Verblijfsvergunning en Meer

Het starten van het aanvraagtraject voor de Gouden Visum van Griekenland is een eenvoudig en lonend proces. Hier is een stapsgewijze handleiding om u te helpen uw weg te vinden:

 1. Beoordeling van Geschiktheid: De reis begint met een beoordeling van uw geschiktheid. Ons team van experts zal uw kwalificaties evalueren en u begeleiden bij de meest geschikte investeringsoptie.

 2. Investeringsselectie: Kies uit een reeks investeringsopties, waaronder vastgoed, obligaties of alternatieve investeringsfondsen, die aansluiten bij uw doelen en voorkeuren.

 3. Voorbereiding van Documentatie: Verzamel de benodigde documenten en vul de aanvraagformulieren in. Onze experts zullen u helpen ervoor te zorgen dat alle papierwerk nauwkeurig is en voldoet aan de vereisten.

 4. Investering: Doe de vereiste investering zoals vereist door uw gekozen optie. Uw investering speelt een cruciale rol bij het verkrijgen van uw verblijfsvergunning in Griekenland.

 5. Indiening: Dien uw aanvraag in bij de Griekse autoriteiten samen met de benodigde documenten. Ons team zal dit proces namens u vergemakkelijken.

 6. Goedkeuring: Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een verblijfsvergunning waarmee u in Griekenland kunt wonen.

 7. Verblijf in Griekenland: Geniet van de voordelen van een Griekse verblijfsvergunning, zoals reizen binnen het Schengengebied en toegang tot hoogwaardig onderwijs en gezondheidszorg.

 8. Mogelijkheid tot Staatsburgerschap: Na vijf jaar van permanente verblijfsvergunning kunt u mogelijk in aanmerking komen voor Grieks staatsburgerschap en uw horizon verder verbreden binnen de Europese Unie.

Het aanvraagtraject voor de Gouden Visa van Griekenland is ontworpen om efficiënt en probleemloos te zijn, zodat uw overgang naar uw nieuwe leven in Griekenland en de EU soepel verloopt. Ons toegewijde team staat klaar om u bij elke stap te begeleiden, waardoor uw ervaring moeiteloos en lonend is. Begin vandaag nog uw reis!

Extra kosten voor het Gouden Visum Griekenland

Ontdekken van de Kosten Buiten de Investering

Hoewel het Greece Golden Visa-programma een verleidelijke weg biedt naar Europese verblijfsstatus, is het essentieel om de kosten van deze reis te ontrafelen. Het begrijpen van deze uitgaven zal u helpen uw investering effectiever te plannen.

Onthullen van de Kosten van het Golden Visa

Naast uw initiële investering zijn er verschillende kosten verbonden aan het aanvraagproces van het Golden Visa. Deze kosten vallen in verschillende categorieën:

1. Kosten voor de Verwerking van het Golden Visa:

De reis begint met essentiële kosten met betrekking tot het immigratieproces, ongeacht of u kiest voor onroerend goed of financiële investeringen:

 • Volmacht: Meestal variërend van €300 tot €400, dit dekt het juridische documentatieproces.
 • Tolk: Voor vertaling en mede-ondertekening van belangrijke documenten kunt u rekenen op een tolkentarief van ongeveer €100 tot €200.
 • Particuliere Ziektekostenverzekering: De kosten variëren naar leeftijd, met tarieven vanaf €100 tot €350 per persoon.
 • Overheidskosten voor Immigratie: De aanvraag of verlenging van de hoofdinvesteerder gaat gepaard met een vergoeding van €2.000, terwijl gezinsleden van 13 jaar en ouder €150 per persoon betalen. Daarnaast is er een afdrukkosten van €16 per persoon.

2. Kosten voor Aankoop van Onroerend Goed:

Als u het Golden Visa nastreeft via onroerend goed, zult u te maken krijgen met standaard transactiekosten die bij wet zijn voorgeschreven:

 • Overdrachtsbelasting van Onroerend Goed: Een vast percentage (momenteel 3,09%) van de waarde van het onroerend goed.
 • Kadaster of Cadastraal Bureau: Afhankelijk van het onroerend goed, varieert dit van ongeveer 0,475% tot 0,575% van de waarde.
 • Notaris: Authenticatie van de aankoop van onroerend goed kost doorgaans 1,5% tot 2% van de waarde van het onroerend goed, plus btw.
 • Makelaarskantoor voor Onroerend Goed (Optioneel): Als u een makelaarskantoor voor onroerend goed inschakelt, bedraagt hun vergoeding vaak ongeveer 2% van de vastgoedprijs, plus btw.

Deze kosten vormen gezamenlijk het financiële landschap van uw Golden Visa-reis in Griekenland. Houd er rekening mee dat de werkelijke waarde van het onroerend goed wordt bepaald als het hoogste bedrag tussen de objectieve (belasting)waarde en de daadwerkelijke prijs die is overeengekomen.

Begin uw Golden Visa-reis volledig geïnformeerd over deze kosten en zorg voor een soepele en budgetbewuste weg naar Europese verblijfsstatus.

Klaar om aan uw Griekse Avontuur te Beginnen?

Grijp de Kans voor een Gouden Verblijfsvergunning

Begin uw reis naar Griekse verblijfsvergunning en verder. Of u nu enthousiast bent om vastgoedmogelijkheden te verkennen, vragen hebt, of gewoon contact wilt leggen met onze experts, we staan klaar om u bij elke stap te helpen. Start nu door ons contactformulier in te vullen en duik in onze vastgoedopties. Vergeet ook niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief voor de laatste updates en inzichten. Uw weg naar het Griekse Gouden Visum begint hier.