Over Cyprus
Op het kruispunt van 3 continenten

De eeuwige liefde voor het eiland van Aphrodite

Cyprus ligt op het kruispunt van drie continenten, waar oost en west elkaar ontmoeten en de zon u bijna elke dag verwelkomd. Cyprus heeft zijn eigen cultuur kunnen waarborgen, maar is ook verrassend mondain en kosmopoliet geworden over de laatste jaren. Kampioensgolfbanen, uitnodigende stranden en adembenemende bergpaden rond luxe hotels bieden een mix die niet op zomaar iedere bestemming aan de Middellandse Zee te vinden is.

Ontspannen in de zon is niet de enige reden om Cyprus te bezoeken. Er zijn talloze activiteiten waaraan je je zou kunnen overgeven. Ontdek de magie van de onderwaterwereld door te snorkelen of duiken in de warme kristalheldere zeeën die het hele jaar door kunnen worden genoten, of geniet van een boottocht langs de kust en diepzeevissen.

De Cypriotische keuken, met al zijn verschillende culturele invloeden is gezond en verleidelijk ter gelijk. De granen en peulvruchten, zongerijpte verse groenten en fruit, eiwitrijke vis, olijfolie en wijn bieden een heerlijk dieet.

De Cypriotische beschaving is al meer dan 10.000 jaar oud en daarmee één van de oudste van de Middellandse Zee, een die 10.000 jaar teruggaat.

Cyprus is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming

Cyprus is een modern land met een strategische geografische positie. Het ligt op het kruispunt van drie continenten, Europa, Afrika en Azië, en biedt dus ongeëvenaarde toegang en reismogelijkheden. Met zijn uitstekende vliegverbindingen en eersteklas luchthavens is het eiland perfect geplaatst voor werken en reizen binnen en buiten de Europese Unie. Cyprus heeft een rijk erfgoed en een gevarieerde cultuur, biedt prachtige stranden met het schoonste zwemwater van Europa, frisse lucht, een heerlijk mediterraan klimaat en kosmopolitische steden met een overvloed aan voorzieningen. Het eiland biedt een lage levenskost, maar wel een hoge levensstandaard en is het hele jaar door een populaire bestemming voor Europeanen die op zoek zijn naar een strand- of golf- of cultuurvakantie.

Een volledig een duurzaam herstel na de financiële crisis

Cyprus krijgt nog steeds met de reputatie te maken, dat het hét Europese zorgenkind van de wereldwijde crisis van 2008 was. Maar tegenwoordig is er niets minder waar. De Cypriotische economie en zelfs de vastgoedsector hebben zich volledig kunnen herstellen. Cyprus heeft een moderne vrije markt met een op diensten gebaseerde economie en is een favoriete zakelijke bestemming vanwege de sterke reeks zakelijke en fiscale voordelen die dit eiland biedt. Bovendien is Cyprus zeer veilig en stabiel, waardoor het een ideale locatie is voor gezinnen en studenten. Cyprus herstelt snel van de recente economische onrust dankzij de belangrijke activiteiten in de sectoren scheepvaart, toerisme zoals financiële en juridische dienstverlening. Cyprus is een opkomende regionale energiehub, sinds de ontdekking van enorme koolwaterstofreserves en het eiland kent daarom een forse  toename van buitenlandse investeringen en vastgoedontwikkelingen. Bovendien zijn de recent door de Cypriotische regering gelanceerde programma's voor ingezetenschap en burgerschap zeer populair gebleken, waardoor er een sterke vraag is in de vastgoedsector. In Cyprus genieten buitenlanders van volledige eigendomsrechten zonder successiebelasting te moeten betalen.

De toeristische industrie op Cyprus is ook tijdens de financiële crisis op beide benen blijven staan

De toeristische industrie op Cyprus is één van de grootste economische motors van het eiland heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het is niet moeilijk om te begrijpen waar de aantrekkingskracht van Cyprus voor de vele vakantiegangers ligt: het weer is prachtig, de kosten van levensonderhoud zijn relatief laag en hoewel Grieks de officiële taal is, wordt Engels veel gesproken op Cyprus. Maar terwijl vele bestemmingen aan de Middellandse Zee de strategie voor hun toeristische sector op 'zon en zee' richten, heeft de Cypriotische regering al snel begrepen dat zich enkel op zonaanbidders richten voor een zware seizoensgebondenheid van de toeristische industrie zorgt. En voor een meer gelijke spreiding van de instroom van toerisme gedurende het hele jaar te zorgen is de basis van een duurzame opbouw van de toekomst van iedere toeristische bestemming. Het hoogseizoen voor toeristen op Cyprus is de periode van zes maanden van mei tot oktober. Cyprus staat bekend als een zomerbestemming en het aantrekken van toeristen tijdens de wintermaanden blijft een uitdaging.

Uiteraard, het aantrekken van toeristen tijdens de wintermaanden blijft een uitdaging. De regering heeft het toeristisch seizoen op Cyprus met twee maanden verlengd om de schoudermaanden van december en maart te dekken. Omdat golfresorts verschillende seizoenspatronen hebben en golfspelers een voorkeur voor de koelere winter hebben, heeft de regering een stimuleringsregeling getroffen, die het versnellen van de bouw van golfbanen en bijbehorende resorts tot doel heeft.

Ook probeert Cyprus met fiscale voordelen steeds meer gepensioneerde Noord-Europeanen aan te trekken, die hier in de winter lang willen verblijven of zelfs vastgoed kopen om er te overwinteren.

Maar zon, zee en strand zullen ook in toekomst het grootste deel van vakantiegangers naar Cyprus trekken. De beroemde stranden van Cyprus zijn bekroond met 53 blauwe vlaggen waardoor Cyprus de meeste blauwe vlaggen per hoofd van de bevolking heeft.

Als kruispunt van meerdere culturen over de eeuwen heen heeft Cyprus ook op cultureel, historisch en archeologisch gebied zeer veel te bieden, en dit meestal maar op enkele kilometers afstand van de mooie stranden en bekroonde hotelcomplexen.

De pluspunten van Cyprus op een rijtje

Volledig EU-lid sinds 2004

Uitstekend Internationaal onderwijs

Mooi landschap en zeer lage criminaliteit

Strategische locatie biedt gemakkelijke toegang tot Europa, Afrika en Azië

Het hele jaar door een uitstekend klimaat

Geavanceerde infrastructuur

Geen successiebelasting

Uitstekend gezondheidszorgsysteem

Relatief lage kosten & hoge levensstandaard

Engels veel gesproken

Zeer schone lucht en het schoonste zwemwater van Europa!

Efficiënt en transparant rechtsstelsel

Cyprus staat dubbel burgerschap toe

Euro valuta