Investeringsmigratie

Immigreren op basis van een investering

Staatsburgerschap op basis van een investering

Kies hier uw volgend staatsburgerschap

Permanente verblijfsvergunning op basis van een investering

met de mogelijkheid om na vijf jaar het staatsburgerschap aan te vragen

Wat houdt immigratie door middel van een investering in?

Immigreren, oftewel een verblijfsvergunning of zelfs de nationaliteit van een land ontvangen op basis van een investering is een legale vorm van migratie. 

Verschillende landen bieden investeringsprogramma's die mensen en hun familie een verblijfsvergunning of zelfs de nationaliteit toekennen in ruil voor een investering in bijvoorbeeld vastgoed.

Door de globalisering van de economie worden deze investeringsprogramma's alsmaar populairder. Denk aan een Chinese zakenman die in Europa zaken wil doen, maar hier steeds weer opnieuw een nieuw visum voor moet aanvragen. Door een investeringsprogramma zoals bijvoorbeeld het Portugese Gouden Visum kan een individu vastgoed kopen in Portugal of een andere investering doen, en zo een verblijfsvergunning verkrijgen die hem in staat stelt door Portugal en heel Europa te reizen en zaken te doen, zonder hier steeds weer opnieuw een visumaanvraag voor te moeten doen. 

De voordelen van investeringsprogramma's voor immigratie

Investeringsprogramma's voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning of burgerschap zijn recent regelmatig negatief in het nieuws gekomen. Toch is het onterecht om dergelijke investeringsprogramma's over het algemeen negatief te beschouwen. Indien de selectie van potentiële investeerders op een nauwkeurige manier wordt beheerd, dan bieden deze programma's eigenlijk enkel maar voordelen voor alle betrokken partijen.

De investeerder, die met minder belemmeringen kan reizen en zaken doen, of in sommige gevallen zichzelf en zijn familie in veiligheid kan brengen voor problemen in zijn land van herkomst, is niet de enige die voordeel bij het bestaan van burgerschap door investeringsprogramma's heeft.

Ook het gastland heeft er baat bij nieuw kapitaal en economische groei naar zich toe te trekken. Niet weinig landen hebben dank zij deze programma's hun economie na de financiële crisis van 2008 weer op gang gekregen en de vastgoedmarkt kunnen stabiliseren. Denk bijvoorbeeld aan Portugal of Cyprus. Bovendien helpen deze programma's de wereldwijde samenleving gemakkelijker met elkaar te verbinden.

Investeerders maken gebruik van immigratie investeringen om een nieuw bedrijf te starten in hun gekozen land, om te profiteren van grotere mobiliteit, beter onderwijs en betere kansen op werk voor hun kinderen, of gewoon om in een land te leven met meer politieke stabiliteit. Ze zien zichzelf als onderdeel van een wereldwijde gemeenschap waarin migratie duurzaam en wederzijds voordelig is.

Bemachtig een paspoort of een permanente verblijfsvergunning op basis van een investering

Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op