Staatsburgerschap van Grenada

Geef je leven meer pit met het burgerschap van Grenada

Geef je leven meer pit

Grenada is een kleine, onafhankelijke eilandstaat in het Caribisch gebied. Het land maakt deel uit van het Britse Gemenebest en erkent als zodanig koningin Elizabeth als staatshoofd. Het land is een lidstaat van een grotere regionale groepering, de Organisatie van Oost-Caribische Staten (OECS), die een gemeenschappelijke valuta- en handelsgroep vormt. Het eiland is vooral bekend om zijn luxe hotels en wereldberoemde kruiden.

Grenada biedt haar inwoners en bezoekers witte zandstranden, weelderige tropische jungles en kristalhelder water. Het eiland is echt een juweeltje in het Caribisch gebied met een legendarische geschiedenis van kolonialisme en revolutie. Grenada bestaat ook uit verschillende kleine eilanden die het hoofdeiland omringen, waardoor er genoeg te ontdekken valt!

Wordt op basis van een investering staatsburger van Grenada

Het programma voor staatsburgerschap op basis van een investering werd in 2013 opnieuw ingesteld en heeft zijn juridische grondslagen in de Grenada Citizenship by Investment Act, nr. 15 van 2013, samen met verschillende wijzigingen van de wet en ondersteunende regelgeving. Het primaire doel van het programma is om het bereiken van permanent verblijf en burgerschap van Grenada te vergemakkelijken, voornamelijk door bijdragen aan een nationaal transformatiefonds van de overheid of door te investeren in goedgekeurde vastgoedprojecten. 

Beleggers krijgen de mogelijkheid om voor zichzelf en hun gezinsleden een aanvraag in te dienen om levenslange staatsburgers van Grenada te worden in overeenstemming met de wettelijke vereisten. Familieleden zijn onder meer de echtgeno(o)t(e) van de hoofdaanvrager, kinderen jonger dan 30 jaar, kinderen van alle leeftijden met een lichamelijke of verstandelijke beperking en ouders en grootouders van alle leeftijden.

Hoeveel moet u investeren om staatsburger van Grenada te worden?

Er zijn twee hoofdwegen om het staatsburgerschap in het land te verkrijgen. De eerste is een niet-terugbetaalbare donatie aan de regering - Nationaal Transformatiefonds (NTF) en de tweede is door te investeren in een door de overheid goedgekeurd vastgoedproject.

Vastgoedinvestering in een door de overheid goedgekeurd project

De regering bepaalt welke vastgoedprojecten voldoen aan de vastgestelde drempel om te worden aangemerkt als goedgekeurde projecten waarna zij in aanmerking komen voor deelname aan het programma. Met de toenemende vraag naar toeristische accommodatie in Grenada, zijn de meeste goedgekeurde projecten hotelresorts en villa's. Dit voorspelt buitengewoon veel goeds voor de belegger in de vastgoedopties van het programma, aangezien de investering uitstekende rendementen oplevert. Een eigendom dat in het kader van deze optie is verworven, kan 5 jaar na de toekenning van het staatsburgerschap worden doorverkocht.

  • $ 220.000 (ongeacht het aantal personen ten laste dat in de aanvraag is opgenomen)

Donatie aan het Nationaal Transformatie Fonds (NTF)

Het Nationaal Transformatiefonds (NTF), dat in 2013 is opgericht, heeft als doel ondersteuning te bieden aan verschillende sectoren in de economie, met name toerisme, landbouw en alternatieve energie. Donaties aan de NTF vergemakkelijken de transformatie van de economie van Grenada naar een meer zelfredzame en veerkrachtige economie.

  • $ 150.000 - Enkele aanvrager
  • $ 200.000 - Hoofdaanvrager en maximaal drie afhankelijke personen
  • $ 25.000 - Elke extra afhankelijke
  • $ 75.000 - Elke in aanmerking komende broer of zus (naast het reguliere donatiebedrag voor gezinsgrootte)
  • $ 50.000 - Elke ouder jonger dan 55 jaar (naast het reguliere donatiebedrag voor gezinsgrootte)

Meer informatie over deze en alle bijkomende kosten voor de aanvraag tot staatsburger van Grenada vindt u op deze pagina.

De voordelen van het staatsburgerschap van Grenada

✓ Visumvrij reizen naar meer dan 115 landen (EU, VK, China enz.)

✓ 0% persoonlijk belastingtarief voor niet-ingezetenen

✓ Vertrouwelijk en anoniem proces

✓ Eenvoudig te verkrijgen SSN, belastingnummer, bewijs van adres en offshore-bedrijven

✓ VS E2 Visumverdrag

✓ Medische universitaire opties voor kinderen

✓ Geen verblijfs- of bezoekvereisten!

✓ Mogelijkheid om broers en zussen toe te voegen

Wij helpen u bij het verkrijgen van het staatsburgerschap van Grenada

Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op