Maio bereidt zich voor op de ontwikkeling van het toerisme

12-07-2022

Maio, een rustige en vredige bestemming met prachtige stranden

Het eiland Maio (Ilha do Maio) ligt ten oosten van Santiago, dat deel uitmaakt van de eilandengroep genaamd 'Sotavento', die het oostelijke uiteinde van de Kaapverdische archipel vormt. Maio ziet er verlaten, plat en kaal uit. Het landschap lijkt sterk op dat van de naaste buur Boa Vista. Lange prachtige verlaten stranden, rustige en uitgestrekte stukken ongerepte witte zandstranden afgezet met kokospalmen en exotische flora. 

Vila do Maio is een klein dorpje, met de zonnige straatjes met lage en kleurrijke huisjes, langs geplaveide straatjes. Het leven is hier vrij ontspannen en zorgeloos; er zijn verschillende restaurants en een prachtige kerk in Portugese barokstijl Nossa Senhora da Luz.

Net buiten Vila do Maio in het noorden liggen de prachtige kwelders, ooit de economische steunpilaar van het eiland. In de buurt is een heel mooi strand met wit zand.

Alle stranden van Maio zijn prachtig, maar de beste stranden liggen in het noorden van het eiland. Deze stranden zijn afgelegen, verlaten en verlangen om ontdekt te worden om hun pracht bloot te leggen. Sommige stranden van het eiland worden bevolkt door schildpadden; favoriete broedplaatsen om hun eieren te leggen. Bescherming van de schildpadden en hun leefgebied is belangrijk, dus activiteiten zoals ritjes met een buggy zijn langs deze stranden niet toegestaan.

Het eiland is een ideale locatie voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een rustige, vredige strandlocatie, met slaperige lokale steden en warm, helder water. Het landschap van het eiland is woestijnachtig met verschillende zandduinen, af en toe een met palmen gevulde oase en een minimaal bewijs van het vulkanische verleden.

De haveninfrastructuur van Maio wordt eind 2022 voltooid

De werken van de nieuwe haven van Maio vorderen in een goed tempo. Door een "Roll on, roll off ramp" zal het eiland met de voltooiing van deze haven gemakkelijk per veerboot van het 50 km verder op gelegen eiland Santiago met de hoofdstad Praia en haar internationale luchthaven bereikbaar zijn. Nu al is Maio drie keer per week binnen 10 minuten met een binnenlandse vlucht bereikbaar. De regionale luchthaven van Maio wordt de komende jaren ook uitgebreid naar een internationale luchthaven.

De ambtenaar legde uit dat onmiddellijk na deze fase het werk aan de bouw van het maritieme station zal beginnen, wat naar zijn mening het uiterlijk van de haven zal veranderen.

Een speciale economische zone voor toerisme

Op initiatief van de regering werd officieel de speciale economische zone van Ilha do Maio (ZEEIM) in het leven geroepen.

De belastingvoordelen van deze zone zal momenteel vooral ten goede komen aan het project "Little Africa Maio", de grootste toeristische ontwikkeling in Kaapverdië, met een waarde van 500 miljoen euro. Maar ook andere internationale investeerders die zich vestigen of activiteiten uitvoeren op Maio kunnen vanaf nu profiteren van en een speciaal regime met betrekking tot de belasting- en douaneregelingen.

Een paradijs voor particuliere en institutionele vastgoedinvesteerders

Door de verwachte enorme groei van de toeristische industrie, maar ook de nieuwe passagiers- en vrachthaven, staat Maio nu op de kaart van de internationale hotspots voor vastgoedinvesteerders. De nu nog zeer lage prijzen maken het mogelijk om tegen uiterst lage instapprijzen over de komende jaren ongezien hoge rendementen te behalen door kapitaalgroei, maar ook de steeds belangrijkere verhuurmarkt.

Investeer op het Kaapverdische eiland Maio! Grijp nu uw kans!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op