Voorgestelde Europese wetgeving om een einde te maken aan burgerschap op basis van investeringen

16-03-2022

Voorgestelde Europese wetgeving om een einde te maken aan burgerschap op basis van investeringen

Een verklaring van Belalgarve Consultants

Een recente stemming in het Europees Parlement heeft zowel de programma's voor burgerschap op basis van een investering (CIP of Gouden Paspoorten) als verblijfsvergunningen op basis van een investering (RBI of Gouden Visum) onder druk gezet. Ook andere landen, namelijk de VS, beloven een einde te maken aan deze programma's.

Politieke tegenstanders van deze programma's gebruiken het conflict in Oekraïne ten onrechte om hun politieke agenda vooruit te helpen. De meeste, zo niet al deze programma's weigeren al aanvragen van Russische burgers, ongeacht hun politieke mening.

Bij Belalgarve zijn we het er volledig mee eens dat er grondige antecedentenonderzoeken moeten worden uitgevoerd bij elke aanvraag voor CIP of RBI, zowel op de persoon (en afhankelijkhede familieleden) als op de herkomst van de gebruikte investeringsfondsen. Maar wetten die mensen louter op basis van hun nationaliteit discrimineren, zijn onaanvaardbaar. En ongegrond:

  • Slechts 5 tot 7% ​​van de toegekende CIB- en RBI-aanvragers was Russisch. De aanvragers die mogelijk een veiligheidsrisico vormden voor een van deze landen, of de Europese Unie als geheel, zijn op één hand te tellen en hadden vermeden kunnen worden met betere due diligence-procedures (of door vast te houden aan de procedures die al bestaan).
  • De overgrote meerderheid van de aanvragers streeft naar betere mobiliteit, hetzij om zaken te doen, hetzij om zichzelf of hun gezin een betere toekomst te bieden. Migratie-investeerders die betrokken waren bij het witwassen van geld of spionage voor hun autoritaire regimes, waren zeer uitzonderlijke gevallen en zouden als zodanig moeten worden behandeld.
  • De bijdrage van migratie-investeringen aan de economie van het gastland is belangrijk, en in sommige gastlanden zelfs enorm.

Bij Belalgarve zetten we ons in om migratie-investeerders te blijven helpen en ondersteunen, ongeacht hun nationaliteit. We zien het als onze missie om nutteloze mobiliteitsbarrières weg te nemen en deze wereld te helpen naar meer vrijheid in plaats van terug te keren naar een onvrije wereld. We zullen dan ook onze inspanningen opvoeren door

  • te lobbyen voor voortzetting van deze legale vorm van migratie
  • alternatieve opties voor legale, op investeringen gebaseerde migratie te onderzoeken en te promoten
  • migratie-investeerders die getroffen zijn door recente discriminerende wetgevingsvoorstellen te ondersteunen. 

In de tussentijd nodigen we alle toekomstige migratie-investeerders uit om zo snel mogelijk hun volgende stappen te nemen om complicaties te voorkomen. In geval van complicaties of op discriminatie gebaseerde weigeringen van aanvragen, zullen we ons uiterste best doen om deze op te lossen.

Steeds tot uw dienst,

Ralf Medernach

Oprichter

Belalgarve Consultants

Hulp bij uw migratie-investering of meer informatie nodig?

Neem nu contact met ons op