Ontdek Dubai

Een futuristische oase in de woestijn

De dynamische metropool Dubai

Dubai, one of the seven emirates of the United Arab Emirates (UAE), is a city that defies the ordinary. Rising from the sands of the Arabian Desert to become a global hub of innovation, luxury, and culture, Dubai is a testament to human ambition and ingenuity. This bustling metropolis, known for its skyscrapers, lavish lifestyle, and cutting-edge technology, seamlessly blends its rich Arabian heritage with a futuristic vision, making it an irresistible destination for travelers and investors alike.

Geschiedenis van Dubai: van woestijn tot wereldstad

De geschiedenis van Dubai is een boeiend verhaal van een kleine vissersnederzetting die zich ontwikkelt tot een oogverblindende metropool, die de opmerkelijke reis van het emiraat van onbekendheid naar mondiale bekendheid laat zien.

Oudheid en vroege nederzetting:

 • Vroege bewoners: Er zijn aanwijzingen dat het gebied rond Dubai al in 3000 v.Chr. Bewoond werd. De regio stond bekend om zijn parelduik- en vissersgemeenschappen.

 • De Bani Yas-stam: In het begin van de 19e eeuw vestigden leden van de Bani Yas-stam, geleid door de familie Maktoum, zich aan de monding van Dubai Creek, een natuurlijke haven. Deze nederzetting legde de basis voor het moderne Dubai.

Verdragsstaten en Britse invloed:

 • Parelindustrie: Dubai ontstond in het begin van de 20e eeuw als een belangrijke havenstad, die floreerde door de parelhandel. Door de kreek konden handelsdhows uit India en Oost-Afrika aanmeren, waardoor Dubai een commercieel centrum werd.

 • Britse bescherming: Dubai sloot, samen met andere emiraten, in de 19e eeuw een verdrag met Groot-Brittannië en werd een Brits protectoraat, gezamenlijk bekend als de Verdragsstaten. Deze periode kende relatieve stabiliteit en groei in de handel.

Tijdperk na de Tweede Wereldoorlog en onafhankelijkheid:

 • Teloorgang van de parelindustrie: De parelindustrie stortte in de jaren dertig in als gevolg van de Grote Depressie en de ontwikkeling van gekweekte parels. De economie van Dubai diversifieerde zich in handel, diensten en goud.

 • Vorming van de VAE: Nadat Groot-Brittannië in 1971 de Perzische Golf verliet, vormde Dubai, samen met zes andere emiraten, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Sjeik Rashid bin Saeed Al Maktoum speelde een sleutelrol bij de onderhandelingen over de vakbond.

Olie-ontdekking en snelle ontwikkeling:

 • Olieboom: De ontdekking van olie in 1966 veranderde de economie van het emiraat. De inkomsten uit de olieverkoop werden geïnvesteerd in infrastructuur- en moderniseringsprojecten.

 • Visionair leiderschap: Onder leiding van sjeik Rashid en zijn zoon, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, concentreerde Dubai zich op economische diversificatie, het verminderen van de afhankelijkheid van olie en het ontwikkelen van sectoren als financiën, onroerend goed, toerisme en luchtvaart.

De 21e eeuw: een wereldstad:

 • Economische diversificatie: Tegenwoordig is Dubai een mondiaal financieel centrum en een toeristische en handelsmacht. Enorme projecten zoals de Palmeilanden, Burj Khalifa en Dubai Marina hebben het op de wereldkaart gezet.

 • Expo 2020 Dubai: Het organiseren van de Wereldtentoonstelling in 2020 (uitgesteld tot 2021 vanwege de COVID-19-pandemie) heeft de mondiale status van Dubai verder versterkt en zijn toewijding aan duurzaamheid, innovatie en samenwerking getoond.

Culturele transformatie:

 • Kosmopolitische samenleving: Dubai is in de afgelopen decennia getransformeerd in een kosmopolitische metropool, die expats van over de hele wereld aantrekt. Deze diversiteit heeft het culturele weefsel van Dubai verrijkt.

De geschiedenis van Dubai getuigt van de visie en ambitie van zijn leiders. Van een rustig stadje gericht op parelduiken tot een bruisende metropool die de grenzen van moderne technologie en architectuur verlegt: de reis van Dubai is niets minder dan buitengewoon. Deze stad, die ooit voor haar fortuin naar de zee keek, kijkt nu naar de toekomst en omarmt verandering en innovatie.

Geografie en klimaat: tussen woestijn en zee

Dubai, een stad en emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), beschikt over een geografisch landschap dat wordt gekenmerkt door een unieke mix van woestijngebieden en een opvallende kustlijn langs de Perzische Golf. Deze dynamische combinatie geeft vorm aan de klimaat- en milieubeleving van de regio.

Geografische eigenschappen:

 • Kustlandschap: De kustlijn van Dubai staat bekend om zijn prachtige stranden, waarbij het blauwe water van de Perzische Golf tegen het zachte zand kabbelt. Deze kuststrook is dramatisch getransformeerd door ontwikkelingen als de Palm Islands en The World, een verzameling kunstmatige eilanden.

 • Woestijnterrein: Voorbij de wolkenkrabbers en de stadsuitbreiding van de stad ligt de Arabische woestijn. Deze uitgestrekte zandduinen vormen een schril contrast met de drukke straten van de stad en zijn een populaire locatie voor safaritochten en andere recreatieve activiteiten.

 • Dubai Creek: Historisch gezien was Dubai Creek een essentieel onderdeel van de groei van de stad en diende het als een kleine haven voor handelsschepen. Deze natuurlijke inham verdeelt de stad in Deira en Bur Dubai en blijft een centraal en cultureel belangrijk gebied.
 • Al Hajar-gebergte: Hoewel het nabijgelegen Al Hajar-gebergte niet binnen de grenzen van Dubai ligt, heeft het een aanzienlijke invloed op het klimaat in de regio en biedt het een schilderachtig decor voor buitenactiviteiten.

Klimaatvariaties:

Het klimaat van Dubai wordt geclassificeerd als een heet woestijnklimaat, gekenmerkt door het hele jaar door hoge temperaturen en minimale regenval.

 • Hete zomers: De zomers in Dubai zijn extreem heet, vochtig en droog, met gemiddelde hoge temperaturen die ruim boven de 40°C kunnen komen. De combinatie van hitte en vochtigheid kan buitenactiviteiten uitdagend maken tijdens piekuren overdag.
 • Milde winters: De winters zijn daarentegen aanzienlijk aangenamer, met gematigde temperaturen van gemiddeld rond de 24°C. Dit seizoen is ideaal voor toerisme en buitenactiviteiten en trekt bezoekers uit koudere klimaten die op zoek zijn naar warmte en zonneschijn.
 • Neerslag en vochtigheid: Neerslag in Dubai is schaars en concentreert zich doorgaans in de wintermaanden. Er kunnen af en toe hevige buien voorkomen, maar deze zijn van korte duur en komen niet vaak voor. De luchtvochtigheid varieert, met een hogere luchtvochtigheid nabij de kust, vooral tijdens zomernachten.

Milieuproblemen en duurzaamheid:

De snelle verstedelijking en ontwikkeling van Dubai in een woestijnecosysteem hebben ecologische uitdagingen met zich meegebracht, waaronder waterschaarste en een hoge vraag naar energie. Als reactie hierop is de stad begonnen met verschillende duurzaamheidsinitiatieven:

 • Groene ruimten en biodiversiteit: Er worden pogingen gedaan om groene ruimten in het stedelijk gebied te creëren, de biodiversiteit te bevorderen en natuurlijke habitats te behouden, vooral in woestijngebieden.

 • Duurzame ontwikkeling: Dubai implementeert strategieën voor duurzame stedelijke ontwikkeling, waarbij de nadruk ligt op hernieuwbare energiebronnen, waterbehoud en duurzame architectuur.
 • Ecotoerisme: Dubai erkent het belang van zijn natuurlijke erfgoed en ontwikkelt ecotoerisme, biedt ervaringen aan die respectvol zijn voor het milieu en natuurbehoud bevorderen.

De geografie en het klimaat van Dubai spelen een cruciale rol in de identiteit en levensstijl van Dubai. Van de rustige woestijnduinen tot het levendige stadsbeeld en de uitnodigende kustlijn: Dubai biedt een breed scala aan ervaringen, gevormd door de unieke omgevingscontext.

Economie en ontwikkeling: het summum van innovatie

De economie van Dubai, bekend om zijn snelle groei en diversificatie, staat model voor economische transformatie in het Midden-Oosten. Vanaf de begindagen als kleine handelshaven is Dubai uitgegroeid tot een mondiale stad en zakencentrum.

Economische evolutie:

 • Olie-ontdekking: De ontdekking van olie in de jaren zestig zorgde voor een aanzienlijke impuls voor de economie. In tegenstelling tot andere Golfstaten waren de oliereserves van Dubai echter relatief beperkt, wat aanleiding gaf tot vroege pogingen tot diversificatie.

 • Handel en commercie: Door gebruik te maken van zijn strategische ligging heeft Dubai zich ontwikkeld tot een belangrijke handelspost. De ontwikkeling van de Jebel Ali Port, een van 's werelds grootste kunstmatige havens, en de Dubai International Airport, hebben zijn status als belangrijk regionaal en mondiaal handelsknooppunt verder versterkt.
 • Vastgoed- en bouwhausse: De stad was aan het begin van de 21e eeuw getuige van een bouwhausse, waarbij iconische projecten als de Burj Khalifa en Palm Jumeirah wereldwijde aandacht trokken.

Diversificatie en innovatie:

 • Toerisme: Dubai is een wereldberoemde toeristische bestemming geworden, bekend om zijn luxe winkels, ultramoderne architectuur en een bruisend nachtleven. De overheid heeft zwaar geïnvesteerd in de toeristische infrastructuur, waaronder hotels, resorts en attracties zoals de Dubai Mall en de Dubai Fountain.

 • Financiële diensten: Het Dubai International Financial Centre (DIFC) fungeert als een mondiaal financieel centrum en trekt internationale banken en financiële instellingen aan.
 • Technologie en innovatie: Dubai heeft zichzelf in de voorhoede van technologische innovatie gepositioneerd, met initiatieven als Smart Dubai, gericht op het transformeren van de stad in een toonaangevende slimme stad.
 • Duurzaamheidsinitiatieven: Dubai erkent de uitdagingen van duurzame ontwikkeling en heeft initiatieven gelanceerd zoals de Dubai Clean Energy Strategy 2050, met als doel om tegen 2050 75% van zijn energie uit schone bronnen te produceren.

Zakelijke omgeving:

 • Ondernemerschap en startups: Dubai heeft een ondersteunend klimaat voor ondernemerschap en innovatie bevorderd, met talloze incubators, accelerators en vrije zones die belastingvoordelen en andere prikkels bieden.

 • Internationale evenementen: Dubai heeft als gastheer voor evenementen zoals Expo 2020 zijn capaciteit voor het organiseren van internationale bijeenkomsten getoond, waardoor zijn mondiale profiel verder wordt versterkt.

Uitdagingen en aanpassing:

 • Economische schommelingen: De economie van Dubai heeft te maken gehad met schommelingen die verband houden met mondiale economische trends, waaronder de vastgoedmarkt en de internationale handel.

 • Diversificatie voorbij olie: De toekomstige strategie van Dubai is voortdurend bezig om de economische afhankelijkheid van olie te verminderen en richt zich op het creëren van een kennis- en innovatiegedreven economie.

Vooruit kijkend:

 • Investeren in menselijk kapitaal: Dubai investeert in onderwijs en de ontwikkeling van vaardigheden om een beroepsbevolking op te bouwen die innovatie en economische groei kan stimuleren.

 • Uitbreiding van handelsnetwerken: Het versterken van de handelsbetrekkingen met opkomende markten in Azië, Afrika en daarbuiten blijft een belangrijk aandachtspunt.
 • Het omarmen van de digitale economie: Dubai omarmt de digitale transformatie, inclusief gebieden als blockchain, AI en fintech, en positioneert zichzelf als leider in de digitale economie.

De economie van Dubai wordt gekenmerkt door veerkracht, aanpassingsvermogen en vooruitstrevende visie. Terwijl de stad zich blijft diversifiëren en innoveren, positioneert de stad zichzelf niet alleen voor duurzame economische groei, maar stelt ze ook maatstaven voor stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid in de 21e eeuw.

Cultuur en tradities: een smeltkroes van diverse invloeden

Dubai, een stad die snel in de mondiale schijnwerpers staat, heeft nog steeds zijn rijke culturele erfgoed behouden, geworteld in de Arabische tradities van de bredere VAE en de Golfregio. Deze combinatie van modern en traditioneel biedt een uniek cultureel landschap.

Erfgoed en gebruiken:

 • Bedoeïenenwortels: De cultuur van Dubai is sterk beïnvloed door de bedoeïenentradities van het Arabische schiereiland. Waarden als gastvrijheid, eer en een sterk gemeenschapsgevoel staan centraal in de manier van leven in de Emiraten.

 • Parelduikerfgoed: vóór de oliegolf was parelduiken een belangrijk onderdeel van de economie en cultuur van Dubai. Dit erfgoed wordt gevierd in musea en culturele evenementen.
 • Islamitische tradities: De islam speelt een centrale rol in het dagelijks leven in Dubai. De oproep tot gebed wordt vijf keer per dag gehoord, en de stad herbergt vele prachtige moskeeën, waarvan de Jumeirah-moskee een opmerkelijk voorbeeld is.

Culturele diversiteit:

 • Invloed van expats: Als mondiaal zakencentrum herbergt Dubai een grote populatie expats. Deze diversiteit heeft een verscheidenheid aan culturele invloeden geïntroduceerd, van eten en mode tot festivals en kunst.

 • Taal: Arabisch is de officiële taal, maar vanwege de internationale demografie wordt Engels veel gesproken. Andere talen zoals Hindi, Urdu en Farsi komen ook veel voor.

Keuken:

 • Emirati-keuken: Traditionele Emirati-gerechten zijn een mix van culinaire stijlen uit het Midden-Oosten en Azië. Gerechten als Al Harees en Al Majboos zijn populair, vooral tijdens religieuze festivals en vieringen.

 • Internationaal dineren: Dubai weerspiegelt het kosmopolitische karakter en biedt een breed scala aan internationale keukens, van luxe gourmet tot streetfood.

Kunst en muziek:

 • Kunstscène: Dubai heeft een groeiende kunstscène, met galerieën en evenementen zoals Art Dubai die een groeiende belangstelling voor hedendaagse kunst bevorderen, zowel regionaal als internationaal.

 • Muziek en dans: Traditionele muziek bevat vaak instrumenten zoals de oud en darbuka, waarbij buikdansen een populaire vorm van traditionele dans is. De stad organiseert ook tal van muziekfestivals met een scala aan internationale artiesten.

Mode en winkelen:

 • Traditionele kleding: Traditionele Emirati-kleding, zoals de Kandura voor mannen en Abaya voor vrouwen, is gebruikelijk, vooral onder de oudere generatie.

 • Moderne mode: Dubai is een modecentrum van het Midden-Oosten, waar de Dubai Fashion Week wordt gehouden en de thuisbasis is van talloze luxe winkelcentra en boetieks.

Festivals en vieringen:

 • Religieuze festivals: Islamitische festivals zoals Eid al-Fitr en Eid al-Adha worden met grote enthousiasme gevierd, met speciale maaltijden, gebeden en bijeenkomsten.

 • Culturele evenementen: Het Dubai Shopping Festival en Dubai Summer Surprises zijn populair vanwege hun entertainment- en winkelaanbiedingen. Op het Dubai International Film Festival worden regionale en internationale films tentoongesteld.

Sociale gebruiken en praktijken:

 • Gastvrijheid: Bij de gastvrijheid van de Emiraten gaat het vaak om het serveren van koffie en dadels. Het is gebruikelijk dat gastheren ervoor zorgen dat gasten zich comfortabel en goed gevoed voelen.

 • Majlis-cultuur: De traditionele praktijk van de Majlis, waarbij leden van de gemeenschap samenkomen om lokale kwesties te bespreken en te socialiseren, blijft een integraal onderdeel van het sociale leven.

Behoud van erfgoed:

 • Culturele districten: Gebieden zoals de historische wijk Al Fahidi behouden het verleden van de stad, tonen traditionele architectuur en bieden inzicht in de oude manier van leven.

 • Musea en erfgoeddorpen: Instellingen zoals het Dubai Museum en erfgoeddorpen bieden meeslepende ervaringen, waardoor zowel de lokale bevolking als toeristen de transformatie van de stad begrijpen.

Ondanks de snelle modernisering is Dubai erin geslaagd zijn unieke culturele identiteit te behouden, waarbij traditie wordt gecombineerd met een internationale flair. Deze culturele rijkdom voegt diepte toe aan de schitterende façade van de stad, waardoor de stad niet alleen een wereldstad is, maar ook een bewaarder van haar voorouderlijk erfgoed.

Plaatsen om te bezoeken in Dubai: een mix van traditie en innovatie

Dubai, met zijn futuristische skyline, historische steegjes en eindeloze woestijn, biedt een veelheid aan ervaringen voor elk soort reiziger. Van de hoogste gebouwen ter wereld tot oude souks: elke plek vertelt een deel van het fascinerende verhaal van Dubai.

Iconische monumenten:

 • Burj Khalifa: Het hoogste gebouw ter wereld en biedt adembenemende uitzichten vanaf de observatiedekken.

 • Palm Jumeirah: Dit kunstmatige eiland is een technisch wonder en herbergt luxe resorts, chique appartementen en luxe eetgelegenheden.
 • De Dubai-fontein: Gelegen aan het 30 hectare grote Burj Khalifa-meer, zijn deze gechoreografeerde fonteinen een oogverblindend schouwspel van licht en water.
 • Burj Al Arab: Dit zeilvormige hotel staat op een kunstmatig eiland en staat synoniem voor luxe en extravagantie.

Culturele en historische locaties:

 • Historische wijk Al Fahidi (Al Bastakiya): verken de oude wijk van Dubai, met zijn traditionele windtorenarchitectuur, kunstgalerijen en musea.

 • Dubai Creek: In dit historische gebied vindt u de traditionele Dhow Wharfage, de goud- en specerijensouks en het Dubai Museum in het Al Fahidi Fort.
 • Jumeirah-moskee: Deze moskee, een prachtig voorbeeld van islamitische architectuur, is een van de weinige in Dubai die toegankelijk is voor niet-moslims voor rondleidingen.

Winkelen en entertainment:

 • Dubai Mall: Een van de grootste winkelcentra ter wereld, met een ijsbaan van olympisch formaat, een aquarium en een overdekt themapark.

 • Mall of the Emirates: Beroemd om Ski Dubai, het eerste indoorskiresort en snowpark van het Midden-Oosten.
 • Global Village: een seizoensgebonden cultureel extravaganza met winkels, restaurants en entertainment van over de hele wereld.

Buiten en avontuur:

 • Woestijnsafari: Ervaar de Arabische woestijn met dune bashing, kameeltochten en traditionele bedoeïenenkampen.

 • Dubai Miracle Garden: 's werelds grootste natuurlijke bloementuin, met meer dan 50 miljoen bloemen in prachtige displays.
 • Kite Beach: een paradijs voor watersportliefhebbers, met kitesurfen, beachtennis en beachvolleybal.

Familieattracties:

 • Dubai Aquarium en Underwater Zoo: Gelegen in de Dubai Mall, is dit een van de grootste hangende aquaria ter wereld.

 • Aquaventure Waterpark: Gelegen in Atlantis, The Palm, is het een leuke bestemming voor waterglijbanen en wateractiviteiten.
 • IMG Worlds of Adventure: een overdekt pretpark met attracties en attracties rond Marvel Comics en Cartoon Network.

Natuur en Landschap:

 • Dubai Garden Glow: Een uniek recreatiepark met bijzondere lichtinstallaties.

 • Al Marmoom Desert Conservation Reserve: het eerste niet-omheinde woestijnreservaat van de VAE, ideaal voor vogelspotten, fietsen en rondleidingen.
 • Hatta: een bergachtige enclave die bekend staat om zijn wandelpaden, kajakken in de Hatta Dam en een historisch dorp.

Kunst en musea:

 • Dubai Opera: een architectonisch meesterwerk met een verscheidenheid aan uitvoeringen, van opera tot ballet en klassieke concerten.

 • Etihad Museum: Leer meer over de geschiedenis van de VAE, met name de vorming van de federatie in 1971.
 • Alserkal Avenue: de hedendaagse kunstwijk van Dubai, de thuisbasis van galerijen, podiumruimtes en kunstenaarsateliers.

Vrije tijd en ontspanning:

 • The Walk at JBR: een boulevard aan het strand met cafés, restaurants en winkels.

 • La Mer: Een bestemming aan het strand met restaurants, winkels en entertainment, plus waterpark Laguna Waterpark.

Van de hoogten van de Burj Khalifa tot de diepten van de Dubai Mall, van de rust van de woestijn tot de drukte van de souks: Dubai biedt een scala aan ervaringen die luxe, avontuur en traditie combineren in een uniek stedelijk tapijt.

Investeren in Dubai: een centrum van kansen en innovatie

Dubai, bekend om zijn dynamische economie en vooruitstrevende initiatieven, biedt talloze overtuigende redenen voor investeringen. De strategische ligging, de modernste infrastructuur en de zakelijke omgeving maken het tot een aantrekkelijke bestemming voor internationale investeerders.

Strategische geografische locatie:

 • Global Hub: Dubai ligt op het kruispunt van Europa, Azië en Afrika en biedt ongeëvenaarde toegang tot een verscheidenheid aan belangrijke mondiale markten.

 • Trade Gateway: De havens en luchthavens van Dubai behoren tot de drukste ter wereld en dienen als vitale doorvoer- en handelsknooppunten tussen Oost en West.

Robuuste en diversifiërende economie:

 • Beyond Oil: hoewel Dubai historisch gezien afhankelijk is van olie, heeft het zijn economie met succes gediversifieerd. Belangrijke sectoren zijn nu onder meer onroerend goed, handel, toerisme en financiële diensten.

 • Economische vrije zones: Dubai biedt meer dan 30 vrije zones, die 100% buitenlands eigendom, volledige repatriëring van de winsten en geen belastingen bieden, en zich richten op verschillende sectoren zoals media, financiën, gezondheidszorg en technologie.

Gunstig ondernemingsklimaat:

 • Gemakkelijk zakendoen: De regering van Dubai heeft bedrijfsprocessen gestroomlijnd, waardoor het gemakkelijker wordt om een bedrijf te starten en te runnen.

 • Prikkels voor beleggers: Een aantrekkelijk belastingbeleid, waaronder geen personenbelasting en geen vennootschapsbelasting op de meeste bedrijfsactiviteiten, creëert een gunstig klimaat voor investeringen.
 • Stabiel politiek klimaat: Dubai maakt deel uit van de VAE, die bekend staat om zijn politieke stabiliteit in de regio, wat bijdraagt aan het vertrouwen van investeerders.

Vastgoed- en infrastructuurontwikkeling:

 • Vastgoedmarkt: De vastgoedmarkt van Dubai is dynamisch en biedt commercieel en residentieel vastgoed van hoge kwaliteit. De markt richt zich op een scala aan investeerders, van hoogwaardige luxeprojecten tot betaalbare woningbouwprojecten.

 • Infrastructuur van wereldklasse: Dubai beschikt over ultramoderne infrastructuur, waaronder toonaangevende luchthavens, havens, wegen en openbaarvervoersystemen.

Toerisme- en horecasector:

 • Mondiale toeristische bestemming: Als wereldberoemde toeristische bestemming biedt Dubai aanzienlijke investeringsmogelijkheden in de horecasector, waaronder hotels, resorts en entertainmentprojecten.

 • Grote evenementen: het organiseren van evenementen zoals Expo 2020 benadrukt de capaciteit van Dubai als bestemming voor wereldwijde evenementen, waardoor het toerisme verder wordt gestimuleerd.

Technologie en innovatie:

 • Smart City-initiatieven: Dubai loopt voorop op het gebied van slimme stadstechnologieën en investeert zwaar in digitale infrastructuur, blockchain, AI en andere opkomende technologieën.

 • Hub voor innovatie: De stad positioneert zichzelf als een hub voor startups en innovatie, met tal van incubators, accelerators en kansen op durfkapitaal.

Financiële diensten:

 • Dynamische financiële sector: Het Dubai International Financial Centre (DIFC) is een toonaangevend financieel centrum in de regio en trekt banken, verzekeringsmaatschappijen en beleggingsondernemingen aan.

Kwaliteit van het leven:

 • Hoge levensstandaard: Dubai biedt een hoge levenskwaliteit met luxe voorzieningen, uitstekende gezondheidszorg, internationale topscholen en een veilige leefomgeving.

 • Culturele diversiteit: Het kosmopolitische karakter en de culturele diversiteit van de stad maken het een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken voor expats van over de hele wereld.

Duurzaamheidsinitiatieven:

 • Focus op duurzaamheid: Dubai investeert in duurzame ontwikkeling en groene technologieën, sluit aan bij de mondiale milieudoelstellingen en creëert kansen op het gebied van duurzame energie en groen bouwen.

Investeren in Dubai betekent het aanboren van een markt die innovatie waardeert, verandering omarmt en een schat aan kansen biedt in verschillende sectoren. De combinatie van strategische ligging, investeerdersvriendelijk beleid en een visie op toekomstige groei maakt Dubai een aantrekkelijke keuze voor wereldwijde investeerders.

General banners