Zuidoost-Cyprus

De schilderachtige kust van Famagusta

Droombestemming Zuidoost-Cyprus

De schilderachtige stranden van Famagusta zijn wereldbekend. Het zeewater is er kristalhelder. Bijna alle stranden bezitten er de blauwe vlag en ook behoord het water hier tot de schoonste zeewateren van heel Europa. De stranden bestaan er uit poederachtig, gouden zand. Het prachtige landschap is bezaaid met fotogenieke windmolens en de mineraalrijke aarde zorgt er voor de lekkere en verse producten. Ook liggen hier meerdere van de belangrijkste vakantieoorden van Cyprus, namelijk Ayia Napa, Paralimni en Protaras. Deze eens zo kleine dorpjes zijn uitgegroeid tot populaire resorts die ieder jaar opnieuw meer bezoekers trekken. Het is immer niet voor niets dat vastgoedprijzen in deze regio maar blijven stijgen en daarom uitstekende investeringskansen bieden. Niet enkel door de jaarlijkse forse waardestijging van vastgoed, maar ook door de mogelijkheid om het hele jaar door hoge huurrendementen te genereren door middel van vakantieverhuur. 

Ayia Napa, tussen de rust van de natuur en haar wereldbekend bruisend nachtleven

Ayia Napa is een populair vakantieoord aan de zuidoostkust van Cyprus. Ook al staat het een beetje bekend als een feeststad met een bruisend nachtleven, zo heeft ook zeker een rustige, vreedzame kant met de mogelijkheid om in de natuur te wonen. Dicht bij Ayia Napa ligt de rustige haven van Ayia Triada met zijn mooie vissersboten en goudkleurig zand. Voor degenen onder u die meer variatie en actie nodig hebben, zijn de bruisende badplaatsen Kapparis, Protaras of de traditionele lokale stad Paralimni slechts een korte bus- of autorit verwijderd. De combinatie van prachtige uitzichten en de heerlijke stilte in het gebied zijn uniek voor de regio Famagusta. En juist doordat Ayia Napa op zich zo bekend is, biedt het ook zomer en winter alle faciliteiten die u nodig zou kunnen hebben.

Paralimni, het centrum van de oost-kust

Paralimni, geklasseerd als het centrum van de oostkust van Cyprus, is de laatste jaren enorm gegroeid. Van een plattelandsgemeenschap heeft zich Paralimni ondertussen tot een progressieve stad met een scala aan winkels, banken, kantoren, boetieks en restaurants ontwikkeld.

Hoewel populariteit en vraag de uitbreiding van de stad hebben veroorzaakt, is Paralimni erin geslaagd om zijn rijke culturele tradities te behouden, en het hoofdplein heeft nog steeds cafés en kerken, die de kenmerken van het oude dorp weerspiegelen. Door de toevoeging van een eigentijdse twist van moderne coffeeshops en restaurants, is uit het dorpje Paralimni een kosmopolitische woonplaats geworden. De populaire vakantieplaatsen van Protaras, Ayia Napa en Kapparis, die de thuisbasis zijn van enkele van de beste stranden van Cyprus, liggen op korte afstand, terwijl Larnaca en de internationale luchthaven op 35 minuten rijden van de stad liggen.

Protaras en de prachtige kustlijn van Famagousta

Protaras, aan de zuidoostkant van Cyprus gelegen, staat bekend om de prachtige stranden van de gouden kustlijn van Famagusta. De regio van Protaras is dan ook een idyllisch vakantieoord. Fig Tree Bay is de bekendste vakantiebestemming in deze regio en bestaat uit een ideaal strand voor families en watersportliefhebbers. Doordat in Fig Tree Bay en de verlenging hiervan aan het strand van Vrissiana de grote resorts en vakantieparken te vinden zijn, heeft u hier ook de keuze uit talrijke verschillende winkels, shopping centra en restaurants. Alhoewel Fig Tree Bay aansluit op het succes van Ayia Napa, werd er bewust voor gekozen om er geen grote discotheken te plaatsen. Fig Tree Bay moet namelijk juist de rustzoekende vakantieganger en ook families aanspreken. Maar ook voor volledige rust zit u in Protaras goed. Ten noorden en ten zuiden van het grotere Fig Tree Beach zijn er tal van andere strandjes en kleine baaitjes waar u heerlijk kunt vertoeven of met uitzicht op zee van de lokale keuken kunt genieten. Enkele voorbeelden zijn het kleine strandje van Pernera of het kleine publieke strandje van Green Bay.

Vastgoed kopen in Protaras is dus in alle opzichten een goede keuze. Als u hier een huis koopt om u pensioen door te brengen, dan kunt u vrijwel het hele jaar door van zonneschijn en vele buitenlucht activiteiten genieten. Anders dan op vele bestemmingen aan de Middellandse zee is het weer hier het hele jaar door aangenaam en sterft Protaras in de winter nooit helemaal uit. Er is hier altijd wel iets te doen. U kunt uw woning hier ook steeds gemakkelijk aan vakantiegangers verhuren en zo extra rendement genereren, vooral tijdens de drukke zomermaanden. Ook als pure investering is vastgoed in Protaras daarom erg in trek. Door de stijgende waarde van vastgoed in deze regio en het uit de vakantieverhuur te halen rendement, verdient u gemakkelijk 10% per jaar terug op uw investering.

Ook het binnenland van Zuidoost Cyprus wordt steeds aantrekkelijker

De vraag naar vastgoed in de dorpjes in het binnenland van Cyprus is de laatste jaren enorm toegenomen. Vooral de betaalbaarheid van hoogwaardige huizen en appartementen in het binnenland van zuid-oost Cyprus is hier een reden voor. De kust is er immers nog steeds in handbereik en ook bieden deze dorpjes vrijwel alle voorzieningen die u ook aan de kust kunt terugvinden, zoals restaurants, winkels en scholen.

Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een schilderachtige omgeving zijn dus de attracties van deze dorpen. Voor een pand maar enkele kilometers naar het binnenland betaald u aanzienlijk minder dan voor een gelijkwaardig pand aan de kust.

Het schilderachtige dorpje Vrysoulles

Een zo'n dorp dat een gewilde locatie is geworden voor zowel vakantie- als permanente woningen is. Het mooie kleine dorpje Vrysoulles is hier een uitstekend voorbeeld voor. Er wonen hier dan al tal van buitenlanders met een tweede verblijf. Door de nabijheid van de toeristische streken is ook vakantieverhuur perfect mogelijk en deze regio.

Gelegen op 10 km van de stad Paralimni en 5 km van de bekende stranden van Famagusta, is Vrysoulles een rustig en charmant dorp dat alle voorzieningen van een moderne stad biedt. Het dorp is ook de thuisbasis van enkele van de meest populaire restaurants in de omgeving en bezoekers komen van ver om de heerlijke lokale keuken te proeven.

Pittoresk en centraal gelegen: Avgorou

Maar ook het pittoreske dorpje Avgorou biedt een uitstekende levenskwaliteit. Het dorpje combineert oude Cypriotische charme met de moderne cultuur van het eiland. Uitgestrekte groene velden en een prachtig landschap omringen het gebied, terwijl in het dorp een scala aan winkels en dagelijkse voorzieningen te vinden zijn. Avgorou is centraal gelegen aan de oostkust en binnen handbereik van de naburige steden. De stranden van Ayia Napa en Larnaca liggen op 15 minuten rijden van Avgorou en de internationale luchthaven van Larnaca is binnen een half uur met de auto bereikbaar.

Bekijk alvast deze mooie beelden uit het prachtige zuidoosten van Cyprus!

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over de mogelijkheden in Zuidoost Cyprus