4 redenen waarom dit het juiste moment is om te investeren in vastgoed in het buitenland (en waarom u niet veel langer moet wachten)

16-01-2020

4 redenen waarom dit het juiste moment is om te investeren in vastgoed in het buitenland (en waarom u niet veel langer moet wachten) 

De populariteit van buitenlandse vastgoedbeleggingen neemt toe en hiervoor zijn er verschillende redenen. De mediterrane vastgoedmarkten hebben zichzelf hersteld en bieden meer langetermijn beveiligingsmodellen. Ook het vertrouwen van projectontwikkelaars in de toekomst van de vastgoedmarkt is terug, de resterende crisisontwikkelingen werden naar eersteklas normen opgeknapt en nieuwe ontwikkelingen voor alle smaken in traditionele markten zoals Portugal en Spanje evenals nieuwe stijgende en bloeiende, maar toch veilige markten zoals de Kaapverdische eilanden of Marokko.

Terwijl ook de banken opnieuw gemakkelijk geld uitlenen, geven ze nauwelijks nog rente op uw spaarrekening. De vastgoedsector heeft deze behoefte correct geïdentificeerd en overgenomen door producten te ontwerpen die zowel aan de kapitaaleisen van de klant voldoen alsook aan de veiligheid, winstgevendheid, duurzaamheid, en als het gaat om vastgoed onder de zon, zelfs het plezier van de belegger. Dit alvast als allereerste redenen.

Een tweede reden is de wil van bepaalde regeringen om buitenlandse investeringen van elke omvang aan te trekken. Of het nu gaat om grote ontwikkelaars die in een nieuw land investeren, of gepensioneerden die een derde leven zoeken in betere klimaten, beide profiteren van fiscale voordelen die investeringen nog betaalbaarder maken. Intra- en extra-Europese overeenkomsten tegen dubbele belastingheffing laten een belastingvrij pensioenplan toe in bepaalde landen, zoals bijvoorbeeld Portugal, die een dergelijke overeenkomst hebben ondertekend met een groot aantal landen, waaronder de meeste Europese landen en vele andere landen. Met het economische rendement van eerder door crisis getroffen landen zoals Portugal, is er echter concurrentie-gebaseerde druk van sommige politieke bewegingen van de emitterende Noord-Europese landen om deze verdragen af ​​te schaffen, omdat ze een verlies aan belastinginkomsten voor deze landen zouden betekenen. Een eerste reden waarom je niet veel langer zou moeten wachten met investeren in buitenlands vastgoed.

Een derde reden is plezier en levenskwaliteit. We weten al dat uw kapitaal nauwelijks groeit met een spoaarrekening bij de bank. Banken konden u eerder aantrekken met hun geldgroeiende spaarproducten, maar nu niet meer. Wat banken u nooit hebben kunnen bieden, is een langere levensverwachting en een betere levenskwaliteit voor en na uw pensionering. Als u investeert in vastgoed in het buitenland, meestal gelegen in eersteklas vakantiegebieden rond de Middellandse Zee, kunt u het rendement van uw vermogen maximaliseren door het te laten beheren op de vakantieverhuurmarkt, een hotelmanagementbedrijf als uw onroerend goed deel uitmaakt van een hotel of vakantiedorp, of het te verhuren op de lange termijnmarkt. Maar u kunt er ook voor kiezen om dit niet of alleen tijdens bepaalde periodes van het jaar te doen, zodat u noordelijke winters kunt vermijden door tijdens het winterseizoen gebruik te maken van uw eigendom. En als u investeert in onroerend goed in bloeiende en groeiende markten zoals de Kaapverdische eilanden, zal de waarde van uw onroerend goed stijgen, waardoor u in elk geval enig rendement op uw investering krijgt, terwijl u het gebruikt en profiteert van betere (en gezondere) klimaten.

De vierde reden is zeer belangrijk en vooral de reden waarom u niet langer moet wachten om in buitenlands vastgoed te investeren. Deze reden is geldig als u op zoek bent naar de financiering van uw woning via een hypotheek. De hypotheekrente is op dit moment het laagst. Het is al lang niet meer zo goedkoop geweest om geld te lenen. De hypotheekprijzen zullen weer stijgen, daar bestaat geen twijfel over. Profiteer vandaag nog van goedkoop geld en verzeker u van een goedkope hypotheek met vaste en beveiligde tarieven.

En zorg ervoor dat u vastgoed in een land kiest zonder enige beperking op buitenlands eigendom. Dit zorgt ervoor dat na het ondertekenen van de koopakte, het eigendom van u is en van u zal blijven en zal worden geërfd door uw kinderen of familieleden. Zo verlengt u niet alleen uw inkomen en levensverwachting, maar ook de toekomst van uw kinderen. De mooiste reden!

Belalgarve is gespecialiseerd in de verkoop van toeristisch vastgoed en het beheer van uw vastgoed op de huurmarkt na aankoop. Wij zijn actief in Portugal, Kaapverdië, Cyprus en Marokko met als missie het identificeren en vinden van vastgoedbeleggingen die het beste bij uw behoeften passen, evenals het maximaliseren van de inkomsten van uw activa na aankoop. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie: ralf@belalgarve.com