Hoe het Portugese gouden visum verkrijgen via een vastgoedbelegging in Lissabon na januari 2022

29-12-2021

Zelfs na de wetswijziging is het mogelijk om het Gouden Visum te krijgen via een vastgoedinvestering in Lissabon

Het nieuws over de wijzigingen in de Portugese Gouden Visumregeling heeft ooit de Portugese vastgoedmarkt van streek gemaakt. Vooral de verandering dat investeringen in vastgoed in de grote steden van Portugal, zoals Lissabon of Porto, en in zeer populaire toeristische kustbestemmingen zoals de Algarve niet langer mogelijk zouden zijn, verhoogde de angst voor dalende vastgoedprijzen en verminderde investeringen in deze regio's, van zowel buitenlandse investeringen als ook investeringen van lokale vastgoedontwikkelaars en aanbieders.

Maar tot nu toe blijft de Portugese vastgoedmarkt sterk en werden gaten in de nieuwe wet snel benut om de sterke vraag naar op investeringen gebaseerde immigratie naar Portugal bij te houden.

Investeringen in commerciële en toeristische vastgoedontwikkelingen komen nog steeds in aanmerking voor het Portugese Gouden Visum, landelijk!

Een van deze 'gaten' is dat investeringen in commercieel vastgoed of toeristische ontwikkelingen geldig blijven als gouden visum investering, zelfs in Lissabon, Porto en ja, de Algarve. Hoewel Portugal te kampen heeft met een gebrek aan betaalbare woningen en veel vastgoedontwikkelaars het masterplan van hun aanstaande projecten hebben gewijzigd in een resortachtige ontwikkeling, wordt niet verwacht dat de Portugese regering binnenkort dit gat zal dichten en daarom alsnog het Portugese Gouden Visum te verkrijgen is in steden zoals Lissabon of Porto. De toeristische industrie creëerde vorig jaar 19,1% van het Portugese rijkdom en om voor de hand liggende redenen blijft deze industrie dan ook een topprioriteit voor de Portugese regering.

Investeren in toeristisch vastgoed biedt het hoogst mogelijke rendement en verschillende lifestyle-opties

Zelfs vóór de veranderingen in het Gouden Visumstelsel waren beleggingen in toeristisch vastgoed zoals resorts of hotels erg populair. Geen enkele andere vastgoedbelegging genereert een hoger rendement dan vastgoed dat op korte termijn verhuurd kan worden of verhuurd kan worden aan vakantiegangers. Het feit dat het resortmanagement zorgt voor al het papierwerk, het vastgoedbeheer en het welzijn van de gasten, maakt investeringen in dit soort eigendommen een stressvrije ervaring, waarbij de belegger gewoon achterover leunt en geniet van het kijken naar de huuropbrengsten die op zijn bankafschrift verschijnen. Nu vastgoedinvesteringen in toeristische ontwikkeling een van de weinige manieren zijn om het Portugese Gouden Visum te verkrijgen in populaire regio's zoals Lissabon of de Algarve, zullen dergelijke investeringen nog populairder worden en hopelijk een extra impuls geven aan het herstel van de Portugese toeristische sector na de COVID-19-pandemie.

Lisboa Residences van Hyatt Regency

Een perfect voorbeeld van hoe zo'n impuls eruit kan zien, is het nieuwste vijfsterrenhotel van Lissabon, het Hyatt Regency Lisbon, het eerste Hyatt Regency-hotel in Portugal.

Dit hotel, gebouwd te midden van de pandemie door hotelgroep UIP en te openen in april 2022, kondigde al de creatie van 150 broodnodige banen in Lissabon aan. Tegelijkertijd biedt de Residences by Hyatt Regency unieke investeringsmogelijkheden aan particuliere investeerders en mensen die op zoek zijn naar het Portugese Gouden Visum.

Men kan er eigendommen met volledige eigendomsrechten kopen, variërend van appartementen met één slaapkamer tot appartementen met drie slaapkamers, met een gegarandeerd minimum netto huurrendement van 5% voor de eerste 5 jaar of, naar keuze, 3% voor de eerste tien jaar. Het reële rendement zal echter naar verwachting in de buurt van 7% per jaar liggen. Omdat dit hotel in resortstijl direct aan de rivier de Taag is gebouwd, bieden alle appartementen een prachtig uitzicht op de rivier, en sommige zelfs op de beroemde 'Ponte 25 de Abril', ook wel de Golden Gate Bridge van Lissabon genoemd, waaraan deze brug bijna identiek lijkt.

Het resort, gelegen in Belém, wordt omgeven door de beroemdste en meest historische bezienswaardigheden van Lissabon en ligt op slechts vijf minuten rijden van het historische centrum van Lissabon. Het omvat een zwembad en restaurant op het dak, een conferentieruimte, een luxe winkelcentrum en 900 m2 spa en welzijn, beheerd door UIP's exclusieve merk 'Serenity - the Art of Well Being'.

Het Hyatt Regency in Lissabon is een bewijs dat ondanks de pandemie de toekomst voor toerisme en vastgoedbeleggingen er nog steeds rooskleurig uitziet. Vooral wetende dat bijna 70% van de units van het hotel al zijn verkocht. Een live beschikbaarheidskaart vindt u op deze link.

Het Portugese gouden visum blijft Europa's meest populaire programma voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning op basis van een investering

Het Portugese Gouden Visum, gecreëerd tijdens de financiële crisis van 2008 - 2012, was het antwoord van de regering op de ingestorte vastgoedmarkt in Portugal en bedoeld om meer buitenlandse investeringen naar het land te trekken. Het was het eerste gelijkaardige programma binnen de EU en bleef tot op de dag van vandaag het meest populair. Aangezien Portugal deel uitmaakt van de Schengenzone van landen, staat dit visum niet alleen voor niet-EU-burgers toe om in Portugal te verblijven en te werken, maar ook om vrij door alle Schengenlanden te reizen zonder verder visum. Zelfs gezinshereniging is mogelijk en na 5 jaar kunnen houders van het Portugese Gouden Visum het Portugese staatsburgerschap aanvragen. Het belangrijkste is dat het een zeer betaalbaar programma is, dat kan worden verkregen met een minimale investering van € 500.000.

Uw vastgoedbelegging en gouden visumaanvraag in Portugal

Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op!