The Cliff, duurzame luxe en prachtige uitzichten

Ontdek Kaapverdië's nieuwste en meest bijzondere woongemeenschap 

De notie van duurzaam en luxe vastgoed heeft Kaapverdië bereikt 

The Cliff, gelegen aan de noordwestkust van het eiland Kaapverdiaanse eiland Santiago, is een nieuwe residentiële vastgoedontwikkeling gericht op mensen, die waarde hechten aan comfort en luxe, en ter gelijkertijd het belang van duurzaamheid en een zelfvoorzienende levensstijl zien.  The Cliff bestaat uit 57 bouwpercelen die vrijwel allemaal onmiddellijk aan zee liggen, in het midden van een 4 km brede baai en omgeven van een beschermd natuurreservaat. The Cliff is door de visionaire vastgoedontwikkelaars volledig ontworpen voor zelfvoorziening voor wat betreft water en elektriciteit. Enkel uit veiligheidsoverwegingen is het als soort back-up aangesloten aan de openbare water- en elektriciteitsnetwerk. "The Cliff is een perfect voorbeeld, dat een op maat gemaakte luxe levensstijl op een toplocatie voor natuurschoonheid perfect te combineren valt met zelfvoorziening en duurzaamheid", aldus de projectontwikkelaar.

Een onontdekte toplocatie in Kaapverdië

Het eiland Santiago is in tegenstelling tot de eilanden Sal en Boa Vista nog relatief onaangetast door het toerisme. Massatoerisme en grote all-inclusive resorts zijn hier niet te vinden. Toch is Santiago het belangrijkste eiland van Kaapverdië. Immers ligt Praia, de hoofdstad van Cabo Verde hier. The Cliff is dan ook gemakkelijk binnen één uur rijden de bereiken vanuit de hoofdstad en de internationale luchthaven van Praia.

Doordat Santiago ook het grootste eiland van de Kaapverdië is, biedt het veel diversiteit. U vindt er een combinatie van spectaculaire berglandschappen, stranden met palmbomen, allerlei watersport- en wandelactiviteiten en een bruisende culturele scene.

The Cliff ligt aan de noordwestkust van het eiland, net onder Tarrafal. Het dorp Tarrafal heeft een van de weinige witte zandstranden van het eiland. Het strand van Tarrafal is door zijn ligging in een door kokospalmen omringde baai zeker een van de meest idyllische stranden van de Kaapverdische Eilanden. Maar ook het meteen naast het domein liggend strand van Ribeira da Prata, ook wel het zilveren Strand genoemd, is een prachtige locatie.

De locatie van The Cliff zelf schittert behalve door de omliggende natuurlijke schoonheid vooral door het uitzicht op de berg Monte Graciosa in het noorden en het 180 graden panoramische zeezicht richting westen met het vulkaaneiland Fogo op de achtergrond. 

Een uniek concept als trendsetter op de luxe vastgoedmarkt

Het concept van The Cliff streeft ernaar om grotendeels zelfvoorzienend te zijn voor wat betreft energie, water en biologisch voedsel. Toch zal de Cliff ook aan het normale elektriciteits- en waternetwerk aangesloten zijn, dit om ten aller tijde leveringszekerheid te bieden. Elke villa in deze woongemeenschap zal worden uitgerust  met een individuele fotovoltaïsche installatie, die voldoende capaciteit biedt om de volledige jaarlijkse elektriciteitsbehoefte te dekken. Bovendien heeft elk huis haar eigen biologische installatie voor het zuiveren van afvalwater voor hergebruik bij het bewateren van de tuinen. Drinkwater wordt voorzien door een ondergrondse ontziltingsinstallatie voor zeewater. Deze wordt aangedreven door fotovoltaïsche energie en windenergie van eigen windmolens op de berghelling boven de woongemeenschap.

Bewoners van deze innovatieve vastgoedontwikkeling in Kaapverdië leven dank zij dit ecologisch duurzaam ontwerp in perfect harmonie met de natuur. Maar ook op sociaal gebied is er aan duurzaamheid en verantwoord ondernemen gedacht. Tijdens de ontwikkelingsfase en bouwactiviteiten wordt vrijwel uitsluitend met lokale werknemers gewerkt, en ook in de toekomst zal dit project een veelbelovende werkplaats zijn voor de lokale bevolking.

Remote werken en digitale nomaden

Helemaal in de trend van vandaag, richt zich The Cliff ook op potentiële vastgoedkopers die van plan zijn om vanuit één van 's werelds mooiste locaties van thuis uit te werken. Door qua tijdzone slechts enkele uren verschil te hebben met de Oostkust van Amerika, Europa en het Westen van Afrika, is de geografische ligging voor internationale remote-workers gewoonweg ideaal. Om voor dit steeds groter wordende cliënteel aantrekkelijk te zijn en ook eventuele investeringen in 'digital nomad' -projecten mogelijk te maken, is de snelle breedbandinternettoegang niet alleen via publieke glasvezelkabels gegarandeerd, maar ook via de satellietbreedbanddiensten van Space X.

Levenskwaliteit en comfort in midden van het tropische Kaapverdië

The Cliff moet aan haar bewoners een comfortabel, rustgevend en luxe nieuwe thuis bieden. De huizen staan ver genoeg van elkaar om iedereen voldoende privacy te kunnen bieden en het panoramisch uitzicht op zee voor niemand te belemmeren. De gebruikte bouwmaterialen en afwerkingen doen niets ten onder aan de Europese kwaliteitseisen en het uit Europa gewende comfort.

In het midden van deze nieuwe vastgoedontwikkeling bevindt zich een gemeenschapscentrum, dat bewoners en leden een tropisch park met toegang tot de zee biedt, als ook restaurants, bars en een biertuin, een biologische kruidenierswinkel, yoga, een massage- en wellnesscentrum, een fitnessruimte en een iconisch, trapsgewijs overloopzwembad met drie niveaus.

Hierdoor kunnen eigenaren behalve zelf van hun vastgoed op dit paradijselijke stukje aarde te genieten de villa's ook gemakkelijk als luxe vakantieoord verhuren en zo een aanzienlijk rendement genereren.

The Cliff zal haar eigen vastgoedbeheerbedrijf runnen. Dit bedrijf zonder winstoogmerk zal eigenaren een verscheidenheid aan diensten bieden zoals beveiliging, tuinieren, huishoudelijke diensten zoals schoonmaak en onderhoud en toezicht op de (vakantie-)verhuur van de villa's tijdens de afwezigheid van de eigenaar (indien gewenst). 

Een unieke kans voor een leven vol levenskwaliteit

Neem contact met ons op en laat ons uw helpen uw dromen waar te maken