Uw vastgoed in Portugal verkopen

Laat u geheel in uw eigen taal begeleiden door professionals

Kies voor Belalgarve, een ervaren en internationaal gerichte makelaar in Portugal

Het verkopen van vastgoed is voor vele mensen een moeilijke en ook emotionele beslissing. Daarom nemen wij de verantwoordelijkheid om uw huis te verkopen ook erg serieus. Voor ons is het aannemen van een verkoopopdracht niet alleen maar het toevoegen van een product aan ons portfolio. Iedere verkoopopdracht hangt samen met allerlei persoonlijke, emotionele en ook financiële omstandigheden, waar overal zo goed mogelijk rekening mee gehouden moet worden. Ieder verkoopsproces is uniek en moet dus ook op een individuele manier worden aangepakt.

Sowieso zijn wij ervan overtuigd dat u uw huis beter niet zonder hulp van een vastgoedmakelaar verkoopt. Dat zeggen wij niet uit eigenbelang, maar uit ervaring. Alleen een huis verkopen, dus zonder de hulp van een makelaar, lijkt dan wel een geweldige manier om wat geld te besparen, maar is het over het algemeen niet.

De voor Portugal typische makelaarskosten van 5% commissie + BTW lijken in eerste instantie misschien hoog, maar zijn het uiteindelijk niet. Laat ons hier proberen uit te leggen, waarom deze makelaars kosten hun geld waard zijn:

Voorkom juridische problemen

Als u niet alle wettelijk verplichte stappen en documenten kent om in Portugal een huis te verkopen, dan werkt u het beste samen met een erkend makelaar. Een in Portugal erkend makelaar herkent u aan het AMI-nummer. Bij Belalgarve is dit AMI-nummer bijvoorbeeld 18883. Een erkend makelaar kent alle wettelijke verplichtingen tijdens een verkoopproces en zal er ook altijd aan voldoen. Anders riskeert hij namelijk om zijn vergunning te verliezen.

Daarom zal een makelaar ook vrijwel nooit een huis laten zien dat niet officieel via een makelaar of makelaarskantoor op de markt is gezet. Als een makelaar namelijk weet dat de verkoper geen professional aan zijn zijde heeft, wordt hij ontmoedigd door het gedoe en de risico's van een deal te sluiten met een losse verkoper. Losse verkopers worden door makelaars als irrationeel en onrealistische gezien, en veel verkopende makelaars zijn al 'opgebrand' door een samenwerking met een losse verkoper.

Makelaars halen de emotie uit het verkoopsproces

Vastgoed verkopen is vaak een emotioneel proces. Dat emoties en zaken doen niet goed samen gaan, is over het algemeen bekend. Door de samenwerking met een makelaar houdt u uw emoties en het zaken doen op een gezonde afstand van elkaar. Uiteraard is een goede makelaar geïnteresseerd in uw emoties en wil daar ook zoveel mogelijk rekening mee houden. Maar omdat de makelaar zelf geen emotionele band heeft met het vastgoedobject, neemt hij ook geen emoties mee naar de onderhandelingstafel. 

Ook voorkomt u door de samenwerking met een makelaar de grootste fouten die door een te emotionele aanpak kunnen ontstaan. Denk aan een huis aanbieden ver boven de marktwaarde, of het weigeren van een tegenbod te doen omdat het eerste bod veel lager is dan wat u verwacht had. Of juist te gemakkelijk toegeven en het huis aan een te lage prijs te verkopen, omdat u haast heeft bij de verkoop. Een makelaar heeft juist het vermogen om het hele verkoopproces te volgen zonder tekenen van angst of wanhoop te vertonen.

Zonder een makelaar aan uw zijde te hebben, krijgt u ook rechtstreeks te maken met alle afwijzingen en kritiek op het huis waar uw wellicht zo emotioneel aan gehecht bent. Tijdens een emotioneel moeilijk proces zoals de verkoop van vastgoed kan dit extra pijn doen. Een makelaar kan dit allemaal voor u opvangen doordat hij zich niet richt op negatieve feedback. Een makelaar concentreert zich op alle positieve aspecten van vastgoed en benadrukt de overeenstemming hiervan met wat de koper zoekt.

Het succesvol verkopen van een huis is een fulltime baan

Kunt u uw baan opzeggen en naar huis terugkeren wanneer iemand het pand wil bezoeken? Kunt u de telefoon opnemen als een potentiële koper belt om naar de verkoop te informeren? Heeft u aan het einde van een lange werkdag genoeg energie om strategieën op te zetten die de marketing van uw huis vergemakkelijken? Bent u een expert in vastgoedmarketing en heeft u ervaring met onroerend goed en meer specifiek met de verkoop van huizen? Bent u überhaupt altijd in Portugal aanwezig om potentiële kopers te ontvangen? Uw antwoord op vele van deze vragen is waarschijnlijk "nee". En ons antwoord hierop is overal "ja".

Makelaars bieden een gigantisch netwerk van juiste contacten

Ja, u kunt uw huis zelf op OLX, CasaSapo of Idealista plaatsen, en tegen lage kosten ook op Facebook plaatsen. Ook makelaars doen dit in vele gevallen. Maar zal het genoeg zijn? Zelfs als u een groot persoonlijk of professioneel netwerk heeft, zal uw netwerk er waarschijnlijk weinig belang bij hebben om bekend te maken dat uw huis te koop staat. Ook is de kans klein dat u relaties met potentiële klanten heeft of met andere makelaars.

Bij Belalgarve adverteren wij uw huis bijvoorbeeld niet alleen maar binnen ons eigen aanbod. Als onafhankelijke makelaars stellen wij ook al onze partner-makelaarskantoren op de hoogte van de beschikbaarheid van uw huis of woning. Na het aannemen van een verkoopopdracht stellen wij niet alleen maar onze uitgebreide contactlijst van potentiële kopers op de hoogte, maar ook vrijwel alle kleinere en grote makelaarskantoren in Portugal.
 

Uitsluiting van ongekwalificeerde kopers

Een goede makelaar verplicht zichzelf om potentiële kopers te onderscheiden van dromerige klanten of nieuwsgierige buren. Het huis voorbereiden op bezichtigingen, verwachtingen scheppen over de verkoop en later ontdekken dat de koper geen serieuze bedoelingen had, kan erg frustrerend zijn. Bij Belalgarve Consultants doen wij er alles aan om een bezoek enkel en alleen te laten plaatsvinden als er een reële mogelijkheid tot verkoop is.  

We doen dit door de juiste vragen te stellen die de ernst, kwalificatie en motivatie van een potentiële klant bepalen. Ook stellen we steeds gerichte vragen over de financiële capaciteiten van een potentiële klant om zo te bepalen of deze het vastgoed ook daadwerkelijk kan kopen, of in aanmerking kan komen voor een hypotheek.

Op de juiste manier onderhandelen

Zelfs als u ervaring heeft met verkoop, heeft u waarschijnlijk geen ervaring met het verkopen van vastgoed. Makelaars weten hoe ze dit moeten en kennen alle spellen en ook alle waarschuwingssignalen van een nerveuze of neppe koper. Door eventuele emoties bent u misschien ook te enthousiast over het verkoopproces en zonder de hulp van een makelaar die u tot bezinning brengt, is de kans groter dat u, wanneer u irrationeel bent, slechte beslissingen neemt. Zo zal een makelaar ook in plaats van een beledigde verkoper, die een emotioneel ongepast antwoord geeft aan de koper, op een neutrale en professionele manier kunnen reageren om zo gemakkelijker tot een tegenbod te kunnen komen.

Makelaars kennen ook de polsslag van de markt en weten wat precies vraag en aanbod stimuleert. Deze kennis is uiterst belangrijk tijdens vastgoedonderhandelingen. Door andere panden binnen het aanbod, of wellicht al bezochte vastgoedobjecten, is het voor een makelaar veel gemakkelijker om een bepaalde prijs tegenover de kopende klant te verdedigen.

Kortom: Het verkopen van uw huis of woning is waarschijnlijk een moeilijke en emotionele beslissing voor u. U kunt proberen uw huis zelf te verkopen om geld te besparen, maar het inhuren van een makelaar heeft veel voordelen. En door deze voordelen kunnen de diensten van een makelaar u uiteindelijk sneller en zelfs meer geld opleveren, dan dat u aan een makelaar betaalt. Bij Belalgarve Consultants hebben wij de ervaring om een ​​complexe transactie tot een goed einde te brengen, zonder in één de vele financiële of juridische valkuilen te vallen.

Zet nu de eerste stap naar de verkoop van uw vastgoed in Portugal

Vraag meer informatie of een gratis en vrijblijvende marktevaluatie van uw onroerend goed in Portugal aan!