Ontdek het prachtige & betoverende eiland Boa Vista

Een snel groeiende bestemming voor een onvergetelijke strandvakantie

's Werelds volgende hotspot voor de reisindustrie en vastgoedinvesteerders

Met uitstekende stranden en een cultuur die Afrikaanse en Portugese invloeden combineert, staat Boa Vista nu officieel op de kaart als een opkomende bestemming voor een onvergetelijke zon- en strandvakantie.

Boa Vista is het meest oostelijke eiland in Kaapverdië. Hoofdzakelijk vlak met een paar bergachtige gebieden, staat het eiland bekend om zijn spectaculaire zandduinen en prachtige stranden. Het is het derde grootste eiland van Kaapverdië en toch het minst bevolkt, waardoor een rustieke en onontdekte sfeer ontstaat. Sal Rei is de hoofdstad en de thuisbasis van de internationale luchthaven, die in 2007 is geopend. Sal Rei is een prefect voorbeeld van een traditionele Kaapverdische stad en terwijl je rustig rondloopt op het centrale plein van deze stad, krijg je een echt gevoel van de fascinerende fusie aan culturen die Kaapverdië biedt. 

Een plek voor de veeleisende en baanbrekende toerist

De geplaveide straten bieden een overvloed aan cafés, lokale restaurants en bars, genesteld tussen een charmant lappendeken van veelkleurige gebouwen.

Het toeristisch succes van Kaapverdië werd tot voor kort gedreven door het toenemende bezoekersaantal op het naburige eiland Sal. Boa Vista is in die tijd een goed bewaard geheim gebleven; een plek dus voor de veeleisende en pionierende toerist.

Maar het zijn vooral de 55 kilometer aan ongerepte stranden die ervoor zorgen dat steeds meer mensen voor het eiland Boa Vista kiezen. De regering van Kaapverdië heeft zich toegewijd aan het ondersteunen van de belangrijke toeristische ontwikkeling van Boa Vista. Hierdoor zijn er op het eiland al goedgekeurde plannen voor nieuwe hotels en resorts alsook verbeteringen van de infrastructuur van het eiland.

Een snel groeiende bestemming

Dit alles betekent dat Boa Vista zich op dit moment ontwikkeld tot één van 's werelds volgende hotspots voor  de reisindustrie en voor vastgoedinvesteerders. De redenen zijn heel simpel: prachtige stranden, het hele jaar door zonneschijn en een toenemend aantal rechtstreekse vluchten vanuit vele Europese steden.

De warme turquoise wateren rond de gevarieerde kustlijn van Boa Vista staan bekend om een kleurrijk scala aan tropische zeeleven. Het eiland is ook één van de slechts twee bestaande broedplaatsen voor bultruggen in de Noord-Atlantische Oceaan en een toevluchtsoord voor vele soorten dolfijnen. Een tour om walvissen en dolfijnen te spotten is dan ook slechts één van de vele betoverende ervaringen die je in Boa Vista kunt meemaken.

Het spectaculaire strand van Santa Monica

Strandliefhebbers hebben meer dan genoeg keuze op Boa Vista. Er is in totaal meer dan 55 kilometer strand en elk strand heeft zijn unieke charme. Kies uit watersporten en kitesurfen, snorkelen en schildpadden kijken, u vindt het er allemaal. Beter nog, er is zoveel plaats dat je vrijwel altijd een plek vindt waar je privé kunt zonnebaden. Het is echter het adembenemende, ontzagwekkende strand van Santa Monica dat de parel in de kroon is. Het heeft het puurste denkbare witte zand en de beschutte ligging in het zuidwesten maakt het ideaal om te zonnebaden en te zwemmen. Santa Monica ontleent zijn naam aan het bekende strand in Los Angeles, waar het op lijkt. De naamgenoot op Boa Vista staat even bekend om zijn ongerepte witte zand en wordt beschouwd als één van de meestbelovende toekomstige toeristische ontwikkeling. 

Uitzonderlijke investeringsmogelijkheden

Als het meest gewaardeerde bezit van het eiland zal geplande de geplande en zich al in bouw bevindende toeristische ontwikkeling rond het strand van Santa Monica een sleutelrol spelen in de toekomstige welvaart van Boa Vista. Het project rond het strand van Santa Monica is volledig goedgekeurd door de Kaapverdische regering en zal de spectaculaire locatie voor zes nieuwe hotel- en resortontwikkelingen worden. Het masterplan omvat een indrukwekkende jachthaven en werd ontwikkeld in samenwerking met enkele van 's werelds toonaangevende hotelmerken. Dit zal het strand van Santa Monica veranderen in een echt exclusieve en ongeëvenaarde strandbestemming, met behoud van de unieke en onontgonnen zuidwest-stranden van het eiland. Op deze manier kan Boa Vista voldoen aan de steeds meer groeiende vraag naar hoogwaardige hotelaccommodaties op het eiland. Boa Vista en ook de lokale bevolking kunne zo profiteren van de voortdurende groei van het toerisme en vastgoedinvesteerders zien er uitzonderlijke investeringsmogelijkheden.

Lees meer:

Of vraag meer informatie aan over de mogelijkheden die het eiland Boa Vista allemaal te bieden heeft