Ontdek het prachtige & betoverende eiland Boa Vista

Een snel groeiende bestemming voor een onvergetelijke strandvakantie

Een boeiende geschiedenis

Het eiland werd ontdekt in 1460 en heette San Cristovào, totdat een matroos na een lange reis 'Boa Vista' zei, wat 'Land in zicht' betekent.

Christoffel Columbus bezocht het eiland in 1489. Tot 1600 werd het eiland bevolkt door ongeveer 50 inwoners in Kaapverdië en daarna door een groep geitenjagers. Toen echter het prestigieuze zout van Boavista werd ontdekt, namen de commerciële activiteiten toe en verrees het eerste echte dorp van het eiland. Porto Inglés, het huidige Sal Rei, werd de belangrijkste stad van Boavista. Vanwege invallen door piraten werden cirkelvormige vestigingen gebouwd, de bunker van Duque de Bragança, waarvan de ruïnes vanuit cultureel oogpunt erg belangrijk zijn. Na een korte vreedzame periode kwam er een periode van decadentie, gekenmerkt door hongersnood die de bevolking in 1855 trof.

Uiteindelijk, aan het einde van de eeuw, begon een nieuwe periode van welvaart en vruchtbare handel dankzij het toerisme en de ontwikkelingsgemeenschap, opgericht om de schoonheid van het eiland te beschermen.

's Werelds volgende hotspot voor de reisindustrie en vastgoedinvesteerders

Met uitstekende stranden en een cultuur die Afrikaanse en Portugese invloeden combineert, staat Boa Vista nu officieel op de kaart als een opkomende bestemming voor een onvergetelijke zon- en strandvakantie.

Boa Vista is het meest oostelijke eiland in Kaapverdië. Hoofdzakelijk vlak met een paar bergachtige gebieden, staat het eiland bekend om zijn spectaculaire zandduinen en prachtige stranden. Het is het derde grootste eiland van Kaapverdië en toch het minst bevolkt, waardoor een rustieke en onontdekte sfeer ontstaat. Sal Rei is de hoofdstad en de thuisbasis van de internationale luchthaven, die in 2007 is geopend. Sal Rei is een prefect voorbeeld van een traditionele Kaapverdische stad en terwijl je rustig rondloopt op het centrale plein van deze stad, krijg je een echt gevoel van de fascinerende fusie aan culturen die Kaapverdië biedt. 

Een plek voor de veeleisende en baanbrekende vakantieganger

De geplaveide straten bieden een overvloed aan cafés, lokale restaurants en bars, genesteld tussen een charmant lappendeken van veelkleurige gebouwen.

Het toeristisch succes van Kaapverdië werd tot voor kort gedreven door het toenemende bezoekersaantal op het naburige eiland Sal. Boa Vista is in die tijd een goed bewaard geheim gebleven; een plek dus voor de veeleisende en pionierende toerist.

Maar het zijn vooral de 55 kilometer aan ongerepte stranden die ervoor zorgen dat steeds meer mensen voor het eiland Boa Vista kiezen. De regering van Kaapverdië heeft zich toegewijd aan het ondersteunen van de belangrijke toeristische ontwikkeling van Boa Vista. Hierdoor zijn er op het eiland al goedgekeurde plannen voor nieuwe hotels en resorts alsook verbeteringen van de infrastructuur van het eiland.

Een snel groeiende toeristische bestemming

Dit alles betekent dat Boa Vista zich op dit moment ontwikkeld tot één van 's werelds volgende hotspots voor  de reisindustrie en voor vastgoedinvesteerders. De redenen zijn heel simpel: prachtige stranden, het hele jaar door zonneschijn en een toenemend aantal rechtstreekse vluchten vanuit vele Europese steden.

De warme turquoise wateren rond de gevarieerde kustlijn van Boa Vista staan bekend om een kleurrijk scala aan tropische zeeleven. Het eiland is ook één van de slechts twee bestaande broedplaatsen voor bultruggen in de Noord-Atlantische Oceaan en een toevluchtsoord voor vele soorten dolfijnen. Een tour om walvissen en dolfijnen te spotten is dan ook slechts één van de vele betoverende ervaringen die je in Boa Vista kunt meemaken.

Vraag meer informatie aan over de mogelijkheden die het eiland Boa Vista allemaal te bieden heeft