Over de Algarve

Meervoudig uitgekozen tot Europa's beste strandbestemming

De Algarve, het beroemdste geheim van Europa

De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal en de meest zuidwestelijke regio van het Europese continent. De Algarve omvat een kustlijn van maar liefst 200 km met enkele van 's werelds meest bekroonde stranden. De zee is dan ook een integraal onderdeel van de Algarvische manier van leven. Maar ter gelijkertijd heeft de Algarve ook zo veel meer te bieden dan alleen maar stranden en zeewater.

Landinwaarts behouden de oude dorpen hun historische tradities en cultureel leven in eer. U kunt er heerlijk op de geplaveide straatjes tussen de witgekalkte huizen slenteren en genieten van de tijdloze sfeer. In de talloze cafés drinken de dorpsbewoners gemoedelijk hun Bica, de Portugese versie van de Espresso, en wisselen het laatste dorpsnieuws uit. De sardientjes worden in de kustdorpen openlijk op straat gegrild en de markten bieden unieke en verse producten in harmonie met de seizoenen.

De Algarve biedt haar bezoekers een indrukwekkend brede scala aan activiteiten en attracties

Met meer dan 300 dagen zon per jaar biedt de Algarve sowieso een brede scala aan buitenactiviteiten. Het hele jaar door kunnen zowel bezoekers als bewoners genieten van prachtige stranden, indrukwekkende natuurreservaten, pittoreske dorpjes, golfbanen van wereldklasse en prachtige kastelen.

De authentieke keuken van de Algarve kan genoten worden in kleine, eenvoudige restaurantjes. Maar de Algarve biedt ook gerenommeerde restaurants die de lokale keuken op een inventieve en creatieve manier met andere culinaire invloeden combineren. Er zijn zelfs restaurants met Michelin-sterren te vinden.

Of het nu overdag of 's nachts is, tijdens de hete zomermaanden of de koelere, maar toch meestal zonnige wintermaanden, de Algarve biedt haar bezoekers alles wat nodig is om te kunnen genieten van een prachtige, rustgevende en indrukwekkende vakantie. De Algarve is niet voor niets een echte topbestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee, sport, ontspanning, geschiedenis, cultuur, natuur of een ambachtelijke gastronomie.

De Algarve werd al 7 keer uitgeroepen tot beste strandbestemming van Europa

De Algarve is in 2020 voor de zevende keer (en zesde opeenvolgende keer) door de World Travel Awards uitgeroepen tot beste strandbestemming van Europa.

De schoonheid en diversiteit van de stranden in de Algarve die van ontspanning en rust tot verschillende watersporten alles kunnen bieden wordt door de bezoekers aan de Algarve enorm gewaardeerd. De Algarve telt 87 stranden met blauwe vlag. Niet minder belangrijk: de Algarve investeert al jaren in toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking. 48 stranden in de Algarve zijn tot op heden al toegankelijk gemaakt voor bezoekers met een handicap. Ook de bescherming van het milieu en de schoonmaak van de stranden hebben opnieuw geholpen, om de Algarve tot Europa's favoriete strandbestemming te maken.

Maar het feit dat de Algarve veel meer is dan een strandbestemming is niet minder belangrijk. Vakantiegangers in de Algarve worden steeds opnieuw verrast door het enorme culturele, ecologische en gastronomische aanbod net buiten de stranden van de Algarve. Alles bij elkaar maakt de Algarve tot een unieke bestemming waar de stranden misschien centraal staan, maar er de nodige diversiteit voor alle smaken en voorkeuren te vinden is. 

De Algarve, voor elk wat wils

De verschillende regio's binnen de Algarve bieden veel diversiteit. Van het bruisende nachtleven in Albufeira tot de ongerepte natuur aan de westkust of van de historische steden Silves of Tavira tot aan de chique en door eersteklas golfbanen omringde jachthaven van Vilamoura biedt de Algarve voor iedere smaak of type vakantieganger wel iets.

Lees meer:

Nog vragen over de Algarve?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op